Zlatans bror (eller syster?!)


bregotts-kossor från Gotland


jag längtar till Gotland!


slöa Susanne...

Idag har jag sovit bort halva dan, hur trött kan man bli egentligen!? Varit ute med Zlatan en timme, han o Star busade med varann. Är sugen på att köpa lite nya möbler men plånboken säjer tyvärr ifrån. Det får väl bli några nya kläder att pigga upp sig med istället. Man får vara glad för det lilla.
Sambon har varit ute o plockat en hel korg överfull med kantareller o svart trumpetsvamp. Det finns hur mycket som helst säjer han. Dessvärre är det bara jag i familjen som äter svamp. Men jag får ju desto mer!
Imorrn ska jag försöka att få lite gjort o inte bara ligga o slappa. Fast ibland behöver man det.

helg igen...äntligen!

Det är fredag kväll, klockan är halvtolv och jag har inte lagt mig än, jag som alltid lägger mig så tidigt nuförtiden. Jag är extremt glad att det äntligen är helg och att man får sova ut imorgon o slipper gå upp kl sex. Det är ingen hit precis.
Har lagt ut lite bilder på min blogg som synes, som vanligt mest kattbilder, ja nästan BARA kattbilder.
Det märks nog att jag verkligen älskar katter. Gosan har inte kissat nåt mer på golvet som tur är. Star o Zlatan har jagat runt varandra o haft kul. Imorgon ska den lille få gå ut igen, nu behövs ingen katt-sele längre. Fast jag är ju med hela tiden.
Pratade med min bror från Örebro förut i telefon, han trodde att han skulle tvingas avliva sin 17-åriga katt men nu verkar det som hon är bättre igen tack o lov. Man vill ju inte att katterna ska lida.
Nu ska jag lägga mig o läsa, sen ska jag ta på min både älskade o hatade "snark-mask". Älskad för att den ger mig en normal sömn och hatad för att det kan va bökigt att sova med den på o att jag får märken i ansiktet av den, folk kan ju tro att jag blivit misshandlad! Men hellre det än att gå runt i ett ständigt töcken av trötthet.











morots-kaka är alltid gott!


Star och den lille


en avslappnad Gosan


en oemotståndlig kattunge


Star och Zlatan


Gosan kollar in vad Zlatan gör


Zlatan i det fria


Zlatan på upptäcksfärd


datorer, katter, jobb...

Jag tänkte sätta in lite bilder på katterna men ingen vill hjälpa mig, inte just nu iallafall, dom har fullt upp med sina data-spel. Jag måste lära mig hur man gör själv, hatar att behöva be om hjälp hela tiden. Men så är det när man inte vuxit upp med datorer, för dom yngre är det ju helt naturligt. Annat är det med tanter över 40!  Nä, jag skoja det finns massor av gamlingar som är mycket bättre på datorer än mig! Jag får väl lära mig helt enkelt.
Igår fick Zlatan gå omkring utomhus utan sele, och idag också. Det tyckte han förstås var jättekul, speciellt att gå på upptäcksfärd under altan-golvet. Star var ute också, dom sprang och jagade varann och hade så roligt. Tog en massa bilder och filmade också lite. Sen gick Gosan ut en liten liten stund. Igår kissade hon på golvet häruppe, inte bra!
Men nu verkar dom iallafall ha accepterat att kattungen ska bo här, för nu fräser dom inte på honom så ofta längre.
Jag är så trött på mitt jobb just nu men det är väl för att det blir så långa dagar. Jag jobbar ju bara 75% men åker hemifrån kvart i sju på morgonen och kommer hem vid fyra-halvfem. Det beror på att jag skjutsar först ena sonen till sin praktikplats och sen yngste sonen till sin skola innan jag själv åker till jobbet..Sen hämtar jag dom efter dagens slut.
Förut tyckte jag det var rätt kul att göra sallader men nu känns det bara jobbigt. Man vet inte vad man ska hitta på till slut för att variera sig, fantasin tar slut. Och så gillar jag inte att stå i matsalen när alla ungar kommer och härjar o skriker. Men så är det väl för dom flesta, att man blir trött på sitt jobb ibland.
Det är kul att se om skolan på ToppForm iallafall, tur att jag själv höll mig undan från filmkameran!  Roligt också att Andra avenyn börjat igen.

söndag 21/9

Ligger redan i sängen fast klockan bara är lite före nio. Jag som förut var en riktig nattuggla lägger mig tidigt nuförtiden. Men jag ska inte sova än utan läsa ett tag. Fattar inte vart den här helgen tog vägen. Igår var vi hos mor min (inte största grabben) o grattade henne på födelsedan. Idag var min sambo o jag till Östgöta camping i Mantorp o kollade på husvagnar och husbilar. Dom hade ett litet jippo där, bl a var Zillah o Totte där (hon som vann talangjakten förra året)
Det fanns många snygga husvagnar men våran är ändå bäst både utseendemässigt och prismässigt. Åt på Max i Linköping på hemvägen. Köpte ett par fiskars köksknivar på Hjula, jag är dötrött på dom slöa knivasen vi hade innan.
Har ingen lust alls att jobba imorrn men vad har man för val, det är väl bara att masa sig dit.
Nu får katterna va tillsammans hela dagarna, även imorrn när vi jobbar. Trodde aldrig att det skulle gå bra at släppa ihop dom så fort men det gick ju över förväntan. Nu står det 3 kattlådor på rad på toan däruppe, en stor, en lite mindre, och så den minsta till kattungen. Jag köpte en kattlåda för 99kr o nu säljer dom både kattlåda, kattspade o matkål för 79, typiskt!
Jag ska fortsätta att tänka på vad jag stoppar i mig så kommer jag förhoppningsvis sakta men säket gå ner ännu mer i vikt. Nu känner jag mig ju lite taggad när jag lyckats gå ner några kilon. Det är alltid värst innan man går ner dom första kilona, sen går det lättare.
Nu har gulliga Gosan lagt sig hos mig här i sängen, här "slipper" hon ju undan från kattungen. Natti natti!

födelsedag...

Nu ska vi äta middag och sedan åka ner till min mor som fyller år idag. Hon ska få ett halsband av mig "bara"  för förrförra helgen fick hon pengar av mig. Vet att hon behöver det för sterilisering av Zlatans mamma. För nu räcker  det med små kattungar. Min systerdotter och hennes familj kommer också dit och ska hämta 2 av kattungarna, sen är det bara en kvar, som min morbror ska ha.
Zlatan är det full fart på, idag slog han ner en blomkruka den busen. Vi ska INTE stänga in honom i ett rum när vi åker utan testa hur det går tillsammans med dom andra katterna medan vi är iväg. Det måste ju funka nån gång. Igår jagade Zlatan runt stackars Gosan häruppe, nu är han minsann inte rädd för stora katterna längre. Star springer inte undan för honom utan hon slår tillbaka. Just nu ligger den lille bredvid mig på soffan, han är väl trött nu som han busat runt. Om ett par månader kanske man törs släppa ut honom också. Star var inte så stor när hon fick gå ut första gången och det gick ju bra.
Nej, nu ska vi äta så vi kommer iväg nån gång!

Höst-mys...

Nu har jag varit ute o gått med Zlatan. En katt  (Star) följde efter oss och en annan katt (Gosan) betraktade oss genom fönstret. Det var lite småruggigt ute, det märks att hösten är här. Men jag tycker hösten är rätt skön faktiskt. Man kan tända en brasa och krypa upp i sängen med en bra bok eller varför inte tända lite levande ljus och ta ett varmt skumbad?
Sommaren kommer ju igen tids nog.
Ikväll ska jag se Heroes på 4:an, annars följer jag inte så många serier. Men Heroes har både spänning, dramatik och romantik så den vill jag inte missa.
Och så ska jag läsa en tidning från Amelia som heter "Höst" med bra tips för en skönare höst.

Zlatan i somras


- 5 kilo!!!

Jag är så glad för att jag lyckats gå ner 5 kilo sen tidigt i somras! Gudarna ska veta att jag verkligen försökt, men först nu börjar det "lossna". Sista tiden har jag ätit mycket mindre, inte för att jag gått in för det, utan helt enkelt för att jag inte varit sugen på nåt speciellt. Men precis nu har jag ätit Ekströms smulpaj, ni vet den i 4:ans reklam, som man bara häller i  en form och ställer in i ugnen. Hallon och björnbär var det, riktigt gott! Det var "minstingen" som fixade till den ska jag kanske tillägga. Och vaniljsås till förstås.
Iallafall, jag har bantat i perioder ända sen jag var tolv år, det var då jag började tycka jag var fet fast jag egentligen bara var småknubbig. Jag hade ett ganska stört förhållande till mat på den tiden, höll på och bakade varje dag nästan men unnade mig knappast att smaka själv. Sen gick åren och med dem kilona och sista 10-15 åren har jag VERKLIGEN haft anledning att banta! Men hur jag än försökte så gick det inte.Jag kunde efter stor möda gå ner några kilon men gick snabbt upp dem igen. Till slut anade jag oråd och gick o kollade ämnesomsättningen. Och mycket riktigt så var den alldeles för låg så nu äter jag Levaxin sen drygt ett år tillbaka. Förhoppningsvis kommer jag så småningom ner i normalvikt.
Tja, annars är allt som vanligt o katterna mår bra liksom resten av familjen. Må gott!

lördag

Varit jätteslö idag, gick inte upp förrän tolv. Kattungen har varit i hela huset ända sen dess förutom en liten stund då han sov inne i datarummet. Sambon har jobbat hela dan, 12 timmar, fattar inte hur han orkar. Och imorgon likadant igen.
Varit ute en stund med Zlatan. Igår köpte jag ett klösträd till katterna. Än är det bara Zlatan som använt det. Det kostade bara 249 kr på Ö&B, annars brukar dom vara dyrare.
Nu ska jag fortsätta att sortera, slänga och plocka undan grejer som jag började med förut. Jag som hatar att städa har visst blivit riktigt ordningsam "på gamla dar".
Zlatan springer runt och jagar ett ekollon på golvet, det tycker han är så roligt.

En vecka med Zlatan

Äntligen fredag imorrn igen! Det var segt att gå upp kl sex imorse, jag ville bara ligga kvar i den goa sängvärmen. Inte blev det bättre av att man fick springa som en liten nisse på jobbet idag för att hinna med allt. Det var skönt att vila sig en stund på soffan när jag kom hem. Gosan la sig på min mage så jag låg kvar tjugo minuter, ville inte köra bort henne, hon är ju så gullig. Sen var det bara att ställa sig vid spisen och laga mat, skinksås och makaroner, en av mina favoriter.
Om nån undrar hur det gått med vår nya familjemedlem Zlatan så kan jag tala om att det går faktiskt rätt bra. Jag var ju lite orolig att mina andra katter skulle göra slarvsylta av honom men dom har nöjt sig med att morra och fräsa när han kommit för nära inpå dom.
Jag har nog ägnat minst ett par timmar varje dag åt kattungen, varit ute och gått med honom i sele och lekt med snören och bollar. Han har även fått vara fritt i huset när dom andra katterna varit inne. Dom nöjer sig med att betrakta honom på avstånd, men säjer ifrån när han kommer för nära. I början hade Zlatan lite mer respekt för dom men nu vill han gärna gå ända fram till dom och backar inte förrän dom fräser till ordentligt.
Kan även berätta att nu vet vi att kattungen verkligen är en liten kille. Var till vetrinären för vaccinering och avmaskning i tisdags nämligen så då fick vi veta det. Fast vi var ju nästan säkra.
Var ute med Zlatan förut, nu är han lite modigare. Star följde oss på avstånd men stack iväg varje gång jag gick fram emot henne med kattungen. Det dröjer nog ett tag ännu innan vi törs släppa ihop katt-tjejerna med Zlatan helt och hållet, jag vill inte riskera att det blir kattslagsmål. Så om nätterna och på dagarna, innan jag kommer hem, får Zlatan vara i nån av grabbarnas rum eller i datarummet. Men nu i helgen när jag inte jobbar ska han få vara fritt i hela huset så mycket som möjligt, jag får väl hålla uppsikt över alla katterna.
Ja, det är lite jobb med att ha djur men det får man ta. Jag älskar ju katter, dom är härliga tycker jag. Men nu får det räcka nu när vi har 3 st. Man måste ju ha tid för alla också.
Funderar på att köpa ett klösträd för kattungen tror tydligen att han ska vässa klorna på skinnsoffan...

söndag kväll...

Har varit ute med Zlatan i katt-sele 20 min., det tyckte han var spännande men han ville inte gärna sätta ner tassarna i det våta gräset, han gick mest precis utanför huset. Nu ligger han i den minsta korgen jag har ifån min far som han flätat själv. Gosade med  Gosan en lång stund förut, hon behöver ju också uppmärksamhet sötnosen.  Förut hittade Anton henne i en stängd  låda!
Star låg också i en låda fast en öppen (med kläder i) Nu är hon ute.Och imorgon är det redan måndag igen, vad det går fort!

söndag

Har nyss haft kattungen utsläppt i hela huset, han vill ju inte bara sitta i ett rum och glo. Star är ute och Gosan har gömt sig i sovrummet tror jag. Bägge har fräst lite på honom. Till nästa helg räknar jag med att kunna släppa Zlatan ihop med Gosan och Star.Nu får dom vänja sig vid varann korta stunder i taget så länge. Jag vill ju inte att dom ska klå upp den lille.
Det är lite som att ha en bebis, när han känner sig ensam i rummet så skriker han. Men oftast är det någon hos honom.
Usch, idag är det kvavt på nåt vis, jag har varit genomsvettig. Igår bakade yngste sonen jättegod morots-kaka. Sen hjälpte jag honom städa på sitt rum. Han sorterade massor av Kalle Anka i nummerordning, han kanske säljer dom till nån loppis sen. Idag har jag inget särkilt inplanerat. Jag kommer nog spendera en stor del av dagen med kattungen, för imorgon är det ju arbetsdag och då blir han ensam. Nej det blir han inte förstås för sambon börjar jobba på eftermiddan och jag slutar halvtre. Men han ägnar sig ju inte lika mycket åt kattungen för det var ju inte han som ville ha den.
Nu ska jag ta lite fika. Kanske skriver mer senare idag.

Kattbilder

Här är dom utlovade bilderna på katterna, ena sonen hjälpte mig lägga in, bra bilder va? Dom är tagna idag och igår. Observera svansen på Star, jag vet ingen katt som ligger så konstigt som henne, helt platt och svansen upp! Iallafall, Zlatan sov i storebrorsans rum inatt och tio imorse hämtade jag upp honom till datarummet. Sen när Star var utomhus och Gosan var på balkongen så släppte vi lös Zlatan här på övervånigen, Han gick omkring och tittade nyfiket på allt. På en av bilderna kollar han in min dator.
Sen lät jag båda dom stora katterna träffa på Zlatan, Gosan morrade och fräste, Star höll sig lite lugnare. Jag höll dom under uppsikt förstås.Nu är kattungen i datarummet och Gosan ligger här i soffan bredvid mig och spinner. (Min dator är inte i dator-rummet, där är grabbarnas  datorer)
Nu mår min sambo dåligt igen, jag tycker han ska ringa läkare och få hjälp, det kan ju inte vara meningen att han ska gå omkring och vara illamående och ha ont i magen. Kanske det är effekten av sprutan han fick mot cancern.  Ska snart åka och handla, får se om han orkar följa med.                                                                                                                                                                                                              

Mina älskade katter

på upptäcksfärdhemmaredo för hemfärd

Zlatan hemma hos oss...

Nu har vi varit och hämtat Zlatan. Jag blev lite gråtfärdig för det var så sorgligt att han skulle skiljas från sin älskade mamma och sina 3 syskon. Men vem vet, han kanske återvänder dit snart. Bilresan gick bra, Yngste sonen hade kattungen i en bur bredvid sig i baksätet. Zlatan jamade, eller pep ganska mycket men det var ju ganska väntat. Gosan väntade på oss i hallen när vi kom hem. Vi satte ner buren på golvet, hon kom fram och nosade lite, sen fräste hon. Nu är kattungen installerad i datarummet för närvarande. Kanske han får vara i någon av sönernas rum inatt. För jag törs absolut inte släppa lös honom med Gosan och Star.
Jag höll nämligen fram honom till Gosan förut för att hon ska vänja sig men hon fräste och blev alldeles svart i ögonen, det såg ut som om hon ville ge stackars Zlatan en omgång stryk. Med Star gick det lite bättre men även hon fräste lite på honom. Gosan går omkring här nu och är allmänt orolig, hon kände på sig att det var nåt på gång redan innan vi åkte tror jag. Vi har iallafall bestämt att om Gosan absolut inte kommer acceptera Zlatan så får han återvända hem till sin mor , jag får väl betala kastrering och kattmat för honom i sånt fall. Star TROR jag kommer ha lättare att acceptera Zlatan.
Gosan är ju lite speciell och det tog ju väldigt lång tid innan hon vande sig någorlunda vid Star. Därför vill vi inte utsätta henne alltför mycket en gång till. Så jag hoppas Zlatan är välkommen tillbaka om det nu inte skulle fungera hos oss.
Men vi HOPPAS naturligtvis att det kommer gå bra!
Nu ska jag bestämma var kattungen ska sova inatt, inte hos mig iallafall för då kommer Gosan bli ÄNNU argare, hon är ju så van att ligga hos mig och sambon.
Jag återkommer imorgon med ytterligare rapport om hur det gått samt lite bilder av katterna. God Natt!



Nu ska vi hämta Zlatan...

Nu ska vi strax åka ner till min mor och hämta Zlatan. Det ska bli kul att se hur dom andra katterna reagerar, dom kommer nog bli väldigt intresserade och nyfikna. Bara inte Gosan börjar kissa igen i protest.
Har jobbat hela veckan, tycker inte det var länge sen det var fredag och nu är vi där igen. Jag återkommer sen med rapport om hur det blev när Zlatan anlänt!

Nu lever jag igen

Innan jag mötte dig levde jag inte på riktigt. jag bara existerade. När du kom in i mitt liv så blev allting ljust och vackert igen och den första tiden kunde jag vara vaken till långt in på nätterna bara för din skull. Jag ska aldrig glömma vår första natt tillsammans. Så full av liv och energi som jag kände mig dan därpå har jag inte gjort på åratal förut.
Jag känner så starkt att jag inte skulle kunna leva ett liv utan dig. För utan dig är jag bara halv. Du har helt enkelt med tiden blivit en del av mitt liv. Om du skulle försvinna vet jag inte vad jag skulle ta mig till.
Så tack så mycket min kära "snark-mask" som hjälper mig att sova utan hundratals andningsuppehåll varje natt och som får mig att sluta snarka och störa min älskade.
Du har verkligen förändrat mitt liv. Än en gång: TACK!!!

RSS 2.0