19 januari 2012

Började med LCHF-metoden i måndags och hitills har det gått hur bra som helst. Jag har ätit blomkålsmos, äggröra och omelett för att nämna några exempel och jag har inga problem med hunger eller godissug. Har på 4 dagar gått ner 1,5 kilo, trodde knappt det var sant när jag ställde mig på vågen. Jag verkar äntligen ha funnit det perfekta sättet att äta gott och ändå gå ner i vikt! Visst, jag får låta bli godis, glass och kakor t. ex men det kan jag överleva om det går så här bra. Idag blir det pannkakor men mina blir med mandelmjöl istället för vetemjöl, jag ska mala sötmandel och ha i, det ska bli kul att testa. Jag kan verkligen rekommendera den här metoden för den som vill gå ner i vikt.
Igår var A till stan och satte in våra sparpengar på Nordea. Jag hade 900 enkronor och 1430 i fem-och tiokronor, det blir bra att ha till semestern. Jag brukar också lägga undan lite pengar varje månad för att ha till sommaren så man kan kosta på sig lite extra. Jag längtar redan till sommaren!

14 januari 2012

Har varit på IKEA idag och köpt nytt porslin. Det blev flata tallrikar, djupa tallrikar och asietter, 12 st av varje. Nästan en tusenlapp gick det på. Lite billigare än Cervera där dom billigaste tallrikarna kostade 100 kr styck! Och då var det extrapris. Så några tallrikar där blev det inte. Däremot köpte jag en skärare som strimlar, skivar och river frukt och grönsaker på Cervera för ett par veckor sen, hade fått presentkort från äldste sonen i julklapp.
Imorgon börjar jag att äta enligt LCHF-metoden. Jag har köpt en bok där det bl a finns en massa bra recept och det verkar vara nåt som kan passa mig. Man ska inte behöva vara hungrig om man äter som man ska. Fast vissa saker får man inte äta som t ex potatis, pasta, ris och bröd. Däremot är det tillåtet med smör och grädde i matlagningen. Ska bli kul att se om det blir nåt resultat! Jag hoppas på att gå ner 0,5-1 kilo i veckan. Höll på att svimma när jag såg Biggest Loser att en av deltagarna gick ner hela 16 kilo på EN VECKA!! Det trodde jag inte ens var möjligt. Men det är klart, dom tränar ju stenhårt också. Men ändå...
Har äntligen köpt en lila orkide nu, den är 3-stänglad och kostade 199 kr. Så nu hoppas jag att jag lyckas hålla liv i den också!
Håller på och läser en bok som min farbrors sondotter skrivit, hon heter liksom mig Susanne Boll. Boken heter "Morgongåvan" och är jättebra, jag hade svårt att lägga den ifrån mig förra natten, ska fortsätta läsa när jag går och lägger mig. Hon har skrivit en bok till men den har inte kommit ut än.

RSS 2.0