ska baka lussekatter

Hello, idag har jag ännu inte gjort nån "nytta", har suttit o kollat in andras bloggar, men när jag försöker skriva kommentarer funkar det av nån anledning inte. Vet inte vad jag gör för fel. Det brukar ju gå bra annars. Idag tänkte jag eventuellt baka lussekatter när vi har varit o handlat. Det är ju så gott o mycket billigare också än att köpa i affären.

lördag 29/11-08

Igår låg jag o sov mest hela dan så inatt hade jag lite svårt att sova. Idag bestämde jag att jag måste va lite mer aktiv. Ju mindre man gör desto mindre får man ju lust att göra säjs det. Så idag har P o jag satt upp julgardiner, advents-stjärna o jag har tagit fram lite jul-saker. Imorgon är det ju första advent. P o jag var på jul-marknad idag, jag köpte bara lite saffransbullar o några lotter, vann en liten toblerone.
Ikväll ska jag se "Stjärnor på is".

Ska jul-pynta trots allt!

Nu har det snart gått ännu en dag o ännu sitter jag här fast jag stundtals bara vill försvinna. Men nu har jag bestämt att jag måste fortsätta kämpa, det finns alltid dom som har det mycket värre. Min svärmor t ex, hon ligger på Linköpins lasarett, dom skulle operera bort urinblåsan på henne o göra en påse på magen istället. Men när dom öppnat upp så såg dom att cancern spridit sig så det var bara att sy igen igen, fanns inget att göra. Nu ska hon få cellgifter istället, hoppas bara att det hjälper. P är där o hälsar på henne idag, själv har han varit på strålning, nåt han måste göra för att kunna ta tabletterna han ska börja med istället för sprutorna. Förhoppningsvis ska han bli mindre trött av tabletterna, det är därför han ska prova det. Jag har inte gjort mycket idag, bäddat, diskat, lagat mat åt mig o grabbarna. Men nu har jag iallafall bestämt mig för att julpynta lite. gjort iordning adventsljusstaken, köpt en julstjärna, växt alltså o så ska jag sätta fram lite tomtar o sätta upp julgardiner.  Kanske inte idag men iallafall den här helgen.
Imorgon ska jag på mammografi för första gången, det är lite nervöst. Men det är ju bra att man får gå på såna där kontroller.
Nu ligger Zlatan här hos mig o är gullig, han är ett riktigt matvrak o äter upp en stor Mjau-burk på ett par dar. Men så växer han fort också. Star o han brukar slåss med varann ibland "på lek", Star skulle nog kunna ge honom rejäljt med stryk om hon velat, men hon är så snäll. Gosan blir så glad om jag ligger på soffan, då kommer hon genast o lägger sig hos mig.
Jag vet ännu inte om jag blir fortsatt sjukskriven, i vilket fall som helst ska jag ringa jobbet imorgon o säja att jag inte kommer på måndag. Sjukvården skulle höra av sig till mig imorgon om eventuell fortsatt sjukskrivning, och gör dom inte det så får jag väl stanna hemma ändå, för jag känner själv att jag inte kan jobba ännu.
Ikväll ska jag se på "Medium" om jag orkar.

sjukskriven igen...

Jag orkade bara jobba 2 veckor, i måndags sjukskrev jag mig igen, hade sån ångest så jag orkade inte jobba. När jag ringde till jobbet fick jag veta att en till var sjukskriven, alltså var dom bara TVÅ där! Men det är ju egentligen inte mitt problem att lösa, det är ju arbetsgivarens. Förresten är jag glad att jag inte gick dit för då hade vi fått kört på tre precis som torsdag o fredag förra veckan o det pallar jag bara inte med. Det är lustigt, massor av folk går arbetslösa medan dom som har jobb ska jobba häcken av sig, det är sjukt tycker jag.
Jag ringde sjukvården igår o sa att jag orkar bara inte jobba, jag orkar ju knappt med mig själv ens, så dom skulle höra av sig om ifall jag blir fortsatt sjukskriven eller inte. Det spelar förresten ingen roll, orkar jag inte så orkar jag inte o ingen kan tvinga mig att gå dit. Då får dom väl ge mig sparken i sånt fall. Vad gör jag om dagarna då? Ja, i stort sett ingenting, bara det allra nödvändigaste. Jag vet att jag låter som värsta pessimisten men just nu känns livet verkligen inte värt att levas. Allt är bara tungt tungt TUNGT!
Jul är det snart också, precis som jag skulle bry mig! Livet är överreklamerat enligt mig.Jag önskar verkligen att jag kunde känna annorlunda men tyvärr är det inte så, inte just nu iallafall o det känns inte som om jag nånsin kommer bli "normal" igen. Ja, nu har jag tråkat ut er med ännu ett meningslöst inlägg om mitt meningslösa liv, vet inte varför egentligen, är väl skönt att skriva av sig helt enkelt.

Mardrömmar o jobbstress...

Igår snöade det för första gången nu i vinter men det gick snart bort. Jag fortsätter kämpa på o gå till jobbet varje dag fast det känns för dj-t ibland. Jag började med en ny medecin för ett par dar sen o nu har jag drömt massor av läskigt på nätterna, inatt var det om vampyrer o att Star var jätteskadad o vi trodde hon var död men sen såg vi att hon levde o jag var precis förstörd o sa att vi måste till vetrinären med henne. Plus en massa annat äckligt.
Idag var vi bara tre på jobbet för att yngsta jobbarkompisen, hennes mormor hade fått en stroke o dött så hon var så klart helt nere efter det beskedet. Jag hoppas ändå hon kommer imorrn för det är väldigt tufft att bara vara tre stycken o vi har ca 500 elever som kommer o äter. Jag visste knappt vad jag gjorde till sist så stressad blev jag. Sen skulle en annan jobbkompis på möte på e-m så då var vi bara TVÅ kvar, tufft för oss! Men den gick den här dagen också o imorrn är det äntligen FREDAG!!!
Säjer dom att jag ska va själv i matsalen imorrn kommer jag säja att jag vill byta med nån för det klarar jag inte, jag klarar det knappt när vi är två. Så är det bara.
Sönerna har studiedagar både fredag o måndag, lyckliga dom! Jag har inte gjort mycket den här veckan efter jobbet, katterna tycker väl jag är dötrist som bara ligger på soffan. Sönerna bryr sig inte så mycket, bara dom får mat så sitter dom mest vid datorn sen. Nåväl, jag  kanske får världens energi snart när kroppen ställt om sig efter den nya medicineringen, jag tycker redan det känns lite bättre.
Den här helgen ska jag bara VILA, förra helgen var alldeles för jobbig.




Gosan i byrålåda, Zlatan, Star o maskros bland höstlöv


Börje krattar löv


mitt barndomshem Östra Lund


vacker blomma


Höst i Skrickerum


Zlatan 5 månader


Zlatan 5 månader idag

Hade gäster igår, vi åt lax, potatis o sallad. Till fikat rabarber o äppelpaj med vaniljsås.Jag var så nervös innan dom kom så idag känner jag mig precis utpumpad. Har klarat av jobbet med nöd o näppe, efter arbetsdan var jag till G o pratade. Hon tyckte att eftersom jag känt mig så nere sista tiden skulle jag öka medecinen o få en till medecin. Hon tycker att jag nedvärderar mig själv o  tror att jag inte klarar av nåt fast jag visst gör det. Jag går o oroar mig för mycket, för jobbet o sånt.
Idag blir lilla Zlatan 5 månader. Han har vuxit en hel del sen han kom hit den lilla gullplutten. Gosan hade stängt in sig själv i en byrålåda igår, som hon brukar göra när vi får gäster. Och ibland gömmer hon sig under sängöverkastet. När jag skulle lägga mig igår tyckte jag det var konstigt att inte Star synts till på hela dan. Gick ut till garaget o där var hon! Stackarn hade suttit där sen ända dan innan till o med.
Ikväll ska jag lägga mig så fort jag kollat på ToppForm.

Jobbångest...

Pust, är precis färdig, håller på att städa, vi får gäster imorrn nämligen och dom är av den ordentliga sorten som alltid har det fint o välstädat hemma. Vore väl synd att chockera dom med våran oreda. Som tur är hjälper mig P att städa. Idag har han bytt till vinterdäck på våra bilar, hans far var här o hjälpte till.
Jag började jobba i tisdags, det var rätt tufft. Jag måste ta en sobril innan alla ungarna kommer, annars får jag panik, det får jag ändå förresten. Det känns som jag inte klarar av nånting, jag är nervös att jag inte ska klara av jobbet också. Jag önskar verkligen att jag hade nåt annat jobb där man slapp ha så mycket folk omkring sig. Men idag kan man ju inte välja o vraka mellan jobben precis. Ska till G på måndag, får se vad hon säjer. Det känns helt klart att depressionen fortfarande inte släppt greppet om mig. För annars skulle jag väl ha lust att göra lite saker, som det är nu vill jag helst bara dra täcket över huvudet o slippa bry mig om nånting. Det låter egoistiskt men det är så jag känner. Inte precis hela tiden men nästan. Varför kan jag inte känna lite mer glädje? Mina problem är ju ingenting om man jämför med en del andra. Jag försöker att inte gnälla för mycket inför P, han har ju tillräckligt att dras med.
Nu har jag gått ner 10 kilo o tänker gå ner minst 20 kilo till. Den här gången ska det gå vägen! Det ska bli kul att köpa lite nya kläder när jag gått ner några kilon till, just nu har jag inte råd. Pengarna tog slut för ett par veckor sen redan o jag får inga nya förrän tidigast slutet  på månaden.
Nu ska vi åka o handla, ska bjuda gästerna på middag imorrn. Måste fortsätta städa sen också, puhh..! Det är ingen favoritsysselsättning precis men måste ju göras.Är nog förresten bara bra att jag gör NÅNTING.

8/11- lördag

Idag var jag och A till stan för att handla kläder till honom. Han är sån att han hatar att köpa kläder men ibland är man ju bara tvungen. Det blev en tröja, 3 t-shirtar, kalsonger o strumpor. Köpte även kalsonger o strumpor till F  och så köpte vi ett par tjocka strumpor o en tröja i Farsdags-present till P. Det är ju Fars Dag imorgon. Ett par tårtor köpte vi också, frysta. Sen var A in på Mediamarkt medan jag satt i bilen. Innan vi åkte hem köpte vi Superkebab-pizza på Cicis o tog med hem. Dom är så stora så delar man två pizzor på fyra pers. så blir man mer än proppmätt. Jag orkade bara äta en fjärdedels pizza.
Idag sov jag jättelänge. Imorrn måste jag städa upp lite här tills det är dags att börja jobba på tisdag. Jag är väldigt bra på att stöka till nämligen. Fattar inte hur folk gör för att ha så himla välstädat jämt. Själv är jag mer av den bohemiska sorten så när det ska komma folk på besök här måste jag jämt panikstäda innan. Önskar att jag kunde vara mer ordentlig av mig men det är väl bara att inse att man är som man är. Folk får ta mig som jag är helt enkelt. Såg Stjärnor på is förut, blev f-d för att Kicken o Åsa åkte ut, folk röstar så konstigt nästan jämt tycker jag.Nu ska jag lägga mig o läsa lite, ska försöka att inte sova så länge imorrn. På tisdag måste jag ju gå upp redan vid sex-tiden.

Varg sedd i närheten...

Måndag igen och en vecka kvar tills jag börjar jobba igen... Om tisdag är det dags. Jag är lite nervös för jag har ju varit hemma så länge nu, men det ska väl fixa sig. Jag har varit duktig o promenerat en halvtimme varje dag utom i fredags. Det är kallt men ändå skönt att komma utomhus lite. När jag var på väg hemåt så stannade en bilist o vevade ner bilrutan o frågade mig om jag hade sett vargen. Hon hade nämligen sett en varg på åkern  åt det hållet där jag gått. Tyvärr missade jag den! Det är ju inte varje dag man ser en varg...Häromkvällen blev jag jättenervös att en stor fågel tagit Zlatan, han var nämligen ute, det var mörkt o när jag lockade på honom så hörde jag en fågel skrika o ingen Zlatan i sikte... Som tur är dök han upp lite senare.
I torsdags var ena syrran här på besök, det var kul, det blir inte så ofta hon kommer hit. Fick låna lite mer böcker o hon lånade böcker av mig.
Häromdan fick jag ett ryck o bestämde mig för att städa upp i tvättrummet. Det var allt möjligt skit samlat i städskåpet bl.a, jag rensade ut 2 stora svarta säckar med sånt vi samlat på oss o förutom det så var det en massa plasbyttor som åkte iväg till återvinningen. Sen fick P dra fram torktumlaren o tvättmaskinen åt mig så jag kunde städa där. Det fanns både det ena o det andra där bakom, inte minst damm! Det var verkligen inte en dag för tidigt att jag städade upp där! Nu är det bara kvar att torka av i städskåpet o på skåpen, sen ska jag försöka få ordning på alla Tupperwere-plastbyttor o annat som ligger huller om buller i ett skåp.Skulle egentligen gjort det idag men dan är ju inte slut än...
Varit på utvecklings-samtal med A och hans mentor idag. Allt går jättebra förutom att han aldrig är med på gymnastiken. Så nu får det bli skärpning.
 Imorgon ska jag hälsa på min mor o bror o deras katter. Om onsdag ska jag till G, min kontaktperson. P jobbar natt den här veckan, han tycker det är skit. Han kanske tar ett par semesterveckor snart för han är så trött. Nu har han fått svar på proverna o hans PSA-värden var 0 vilket är positivt för det betyder att sjukdomen stannat upp. Den kan inte botas i nuläget men det är ju bra att den iallafall stannat upp.
Nu ska jag gå ut till min kära sambo i husvagnen o se vad han har för sig. Han brukar ligga o vila o lyssna på musik därute.

RSS 2.0