Kanske nytt jobb?!

Snart en vecka har gått utan våran älskade Zlatan. Det känns tomt, även Gosan o Star saknar honom. Dom gick runt o tittade överallt i början som om dom letade efter honom. Att man kan sakna en liten katt så mycket!
Idag har jag pratat med en tjej på facket i telefon angående mitt jobb. Jag ska försöka få jobb på en annan skola eftersom jag inte trivs där jag är nu. Hon, min chef o jag skulle träffas den 23:e mars o prata. Det vore ju toppen om jag kunde få nåt annat när det är dags att börja jobba i april. Nåt jobb där man trivs.
Jag tycker det är jobbigt att ha ansvar för salladen på mitt jobb, dels ska man hitta på en massa olika sorter att göra, och så måste man se till att det kommer hem tillräckligt mycket sallad osv. Förut var vi två som hjälptes åt men den tjänsten har dom dragit in på, hon började på en annan skola. Jag sa till henne på facket att jag vill inte ha det ansvaret jag har utan "bara" jobba på som vanligt. Tjänar man så dåligt som jag så ska man inte ha så stort ansvar tycker jag. Dom som lagar maten har ju iallafall lite mer betalt. Ja vi får väl se vad det blir av det.
Promenaderna har det blivit dåligt med sista veckan. Men det känns som om jag går ner i vikt på kläderna även fast det inte syns så mycket på vågen. 88 kilo pekar den på o mitt första mål nu är att gå ner till 85 kilo, sen vill jag så småningom ner till 75 kilo. Det blir roligare att promenera när det blir vår. Äter gör jag inte speciellt mycket o godis äter jag nästan aldrig. Jag skickade efter tabletter o en dryck som man ska blanda i vatten som ska hjälpa en att gå ner i vikt, det ska sätta fart på förbränningen osv. Får väl se om det hjälper. Nu ska jag gå o kolla vad Gosan o Star gör, dom ligger väl o sover nånstans.

Byggt snölykta på gravarna...

Ikväll när vi gick ut för att bygga en snölykta på Zlatans o Tussens gravar hände nåt lite underligt. Jag tände varsitt gravljus på gravarna igår kväll men Tussens hade slocknat. Men Zlatans ljus brann fortfarande trots att det snöat så gott som hela dan. Det konstiga var att det blåstes ut precis när vi stod där! Jag tog det som ett tecken, en slags hälsning från Zlatan till oss. Jag tror att han fortfarande är med oss, det känns så.
P, A och jag tog med oss fika o satt i husvagnen o spelade yatzy o kort. A blev ledsen o grät (vi också) Zlatan var speciell för honom så han har tagit hans död hårt. Det har vi allihop, det är svårt att sluta tänka på det. Värst är det när man vaknar på morgonen o minns vad som hänt.
Nu är det iallafall en fin snölykta på gravarna o vi kan inte göra mycket mer än att tänka på den fina tid vi fick ha Zlatan.
Jag skulle göra så mycket i helgen men inspirationen kom av sig. Jag får ta nya tag veckan som kommer.

Nu är han begravd


Här ligger Zlatan begravd.

Nu har vi begravt våran älskade katt Zlatan och tänt ljus för honom. Jag har också lagt in en av de sista bilderna på honom från den 18.e februari. Tack till er som skrivit o visat eran medkänsla. Gosan o Star har varit lite oroliga idag och Gosan är extra kelsjuk. Dom förstår nog mer än vad man tror.

Zlatan

Ett av de sista korten på vår älskade katt Zlatan.
Ett av de sista korten på min älskade katt Zlatan

Vi har sorg!

Idag är vi ledsna härhemma hos oss. jätteledsna. En familjemedlem, Zlatan finns inte längre kvar i livet. Det var så här att F hörde en katt skrika utanför dörren igårkväll stax före tio. Han öppnade och utanför låg Zlatan. Han tog sig in men vänster bakben bara hängde på honom och han såg ut att ha rejält ont. Vi la honom på en säng och jag ringde till jourhavande vetrinär som tyckte vi skulle avvakta och höra av oss igen nästa morgon. Men en halvtimme senare hade Zlatan flyttat sig ner till golvet o skrek lite o verkade orolig, vi såg att det blödde lite från honom också. Så jag ringde vetrinären igen o frågade om vi kunde komma med katten meddetsamma för vi var så oroliga, o det gick bra. Sagt o gjort, hela familjen o med Zlatan i en transportbur packade sig in i bilen o åkte ner till Valdemarsviks vetrinärstation. Klockan var kvart över elva när vi kom dit. Vetrinären, en lite äldre man tog upp Zlatan på undersökningsbordet o gav honom en sövande spruta för att kunna undersöka honom för han hade så ont så han morrade när vetrinären kände på honom. Han rengjorde såren, för han hade flera sår och stygnen efter kastreringen i tisdags hade gått upp också. Han kände igenom katten o efter ett tag gick han iväg med honom för att ta röntgenbilder, vi väntade i väntrummet, det dröjde ganska länge. Till slut kom han tillbaka och sa att det såg illa ut. Vi fick följa med o titta på röntgen-bildena. Övre lårbenet var helt av. En operation i Västerås skulle kosta 15.000-20.000 kr o det skulle dröja månader innan han hämtat sig efter operationen. Alternativet var att ta bort honom. Vi pratade ett tag hur vi skulle göra, alla grät o var jätteledsna. Till slut kom vi överens om att låta honom få somna in, Så kl. tolv fick han en spruta o tog sina sista andetag. Det var hemskt, kan inte beskriva det i ord. Dom andra katterna fick lukta på honom när vi kom hem, nu ligger han i transportburen på balkongen, lilla älskade Zlatan. Vi ska begrava honom sen.
Vi undrar så vad det var som hände, vetrinären trodde att han kan ha blivit påkörd, men dom andra tror mer på att han fastnat nånstans o inte tog sig loss. Jag vet inte vad jag ska tro. Jag vet bara att jag saknar honom redan jättemycket o känner mig jättenere.Han kanske fick kämpa länge för att ta sig hem stackaren. Men vi har ju iallafall Gosan o Star kvar, får vara glada för det. Zlatan blev 8 månader. Vila i frid Älskade katt!

Slöa Susanne...

Idag har Zlatan kastrerats och öronmärkts hos vetrinären, han har varit slö sen dess, stackarn. Lämnade honom halvtio o hämtade honom halvtre. Idag blev det ingen promenad tyvärr. Jag måste göra nåt drastiskt snart med mitt liv, jag bara går här hela dagarna o gör INGENTING. Bara ligger på soffan fast det egentligen finns tusen saker att göra. Jag önskar att någon kunde hjälpa mig komma igång här hemma, det är liksom att starta som är det värsta. Och så går jag o är nervös för när jag ska börja jobba igen, fastän det är flera veckor kvar dit... Jag är ju sjukskriven till sista mars. Jag vill verkligen inte tillbaka dit. Men vad ska man göra? I år har jag jobbat där i 13 år, det är inte klokt! Men ska man verkligen fortsätta på ett jobb där man absolut inte trivs?!
Ikväll ska jag se på Bygg-lov och Andra avenyn.

Onsdag 11/2-09

Hej igen! Igår var jag till stan o fick ECT-behandling, sen var jag till G, min kontaktperson. Hon tyckte jag verkade mer uppåt än sist o att det var jättebra att jag är ute o går varje dag. Sen var jag till Arbetsförmedlingen för att skriva in mig. Men dom gör inget om man redan har ett jobb eller är sjukskriven. Så där hade jag inte mycket att hämta. Jag har svårt att tänka mig att gå tillbaka till mitt jobb igen, jag har vantrivts där massor av år o vill helst inte sätta min fot där igen.
Iallafall, var uppe hos svärmor också med en jättebukett tulpaner, hon har ju fyllt år. Fikade med henne o hennes syster K. Sen åkte grabbarna o jag hemåt. A hade varit i skolan o F hos svärmor, han var bara till skolan med ett sjukintyg.
Idag har jag varit slöare än slöast, ingen promenad blev det heller. Men nu har jag ringt vetrinär o beställt tid för kastrering o öronmärkning av Zlatan, om tisdag, samma dag han blir 8 månader (17:e feb.) Lika bra att få det gjort.
Nu ska jag dricka lite grönt te, det är bra för förbränningen när man vill gå ner i vikt.

Tänker på Mikael...

Idag säjer jag GRATTIS till min svärmor som fyller 78 år. J ag sänder också en extra tanke till min storebror Mikael som valde att avsluta sitt liv för 14 år sen idag. Han skulle vara 43 år om han levt och jag saknar honom verkligen varje dag.
Det hade verkligen varit helt underbart om han fortfarande varit i livet, han hade säkert haft familj o hus på landet då. Men nu är det som det är, det är bara att acceptera.
Idag var sambon o jag ute på promenad, vikten står envist kvar på 89-90 kilo men jag kämpar på. Jag har inte behövt använda masken sen i somras eftersom jag inte snarkar så mycket numera. Det är verkligen jätteskönt att slippa den.Ska lämna tillbaka den snart, är ju onödigt att betala 150 kr i månaden.
I fredags permanentade jag mig o blev helnöjd. Äntligen slipper jag det feta stripiga håret. Den här helgen har jag äntligen bytt gardiner vilket jag sagt nu en längre tid nu att jag ska göra. Så har jag småplockat lite härhemma och dammsugit o torkat golv. Jag vill inte ha det skitigt omkring mig även fast det är rörigt. Idag blir det nog att äta lasagne IGEN, det blev kvar en massa från igår för jag gjorde en stor form lasagne. Nåväl, det duger nog att äta idag också. Så ska vi väl åka o handla som vi alltid gör på helgen. Jag tror vi åker o grattar svärmor en annan dag, ska ringa till henne sen.

Torsdag 5/2-09

Har äntligen beställt tid för klippnning o permanent, imorgon klockan elva. Jag är så jäkla trött på mitt stripiga hår! I tisdags var jag till tandläkaren. Som vanligt var mitt tandkött inflammerat o jag fick höra att jag måste bli flitigare med både tandborste o tandtråd. Så ska jag dit om nåt halvår igen. Idag snöar det ute, får se om sonen vill följa med på promenad när han kommer hem från skolan. Igår var vi ute o gick i skogen.
Nä, nu ska jag väl snart börja förbereda middagen, det blir korv stroganoff o ris idag.

GRATTIS Börje!!!

Idag fyller min äldste bror år, ett stort GRATTIS! till dig, du läser säkert det här. Vi kommer o gratulerar dig en annan dag. Igår var vi till Linköping, A köpte ett skrivbord på IKEA, jag köpte ett par snygga jeans på Lindex. Jag är så stolt för jag kommer äntligen i storlek 48. Jag har 3 par jeans i storlek 50 som jag köpte när jag var som störst o dom är alldeles för stora i midjan, ja överhuvudtaget är dom för stora. Hoppas att dom nya jeansen också snart är för stora! Jag har äntligen kommit under 90-strecket, vägde 89 kg imorse, hurra för mig!
Snart är det dags för den dagliga promenaden, inte värt att hoppa över den! Gud vad skönt det ska bli när det blir sommar o man kan gå långa härliga promenader utan att behöva frysa.Men än är det ju några månader kvar dit.
Idag som först ska jag ta ner mina jul-gardiner, det har jag tänkt en längre tid nu men nu MÅSTE jag!
Mina 3 katter är lika gulliga som vanligt. Gosan är den som är mest knäkatt, lägger jag mig på soffan så kommer hon direkt o lägger sig hos mig. Men hon är nästan aldrig ute, jo på sommaren blir det lite mer
F är fortfarande inte bra i magen, det blir kanske att beställa tid till vårdcentralen igen. A måste också ha en tid, vi ska kolla vad han kan va allergisk mot för det kan man inte kolla på våren eller sommaren när allergin pågår. Han blir snorig som bara den, det tar aldrig slut.
Jag har inte permanentat mig än men jag ska. Syrrans permanent blev snygg såg jag på hennes blogg.

RSS 2.0