skogen nära där jag bor


söndagspromenad

Nu är det söndag kväll och jag tänkte lägga mig skapligt tidigt. Yngste sonen och jag tog en promenad förut och jag provade gåstavarna som synes på bilden. Det var nog inte riktigt min grej. Kanske en kortare promenad i sånt fall.

jag provar gåstavarna


lördag natt

Nu har jag sett rysaren, det var en vampyrfilm, den var väl "sådär". Jag gillar att se vampyrfilmer annars. Bland dom bättre är "En vampyrs bekännelse".
När vi var på MediaMarkt  idag såg jag att dom hade jätteminimala bärbara datorer för bara några tusen, blev sugen på att köpa en. Men min lite större bärbara får väl duga än så länge iallafall. Dom andra 2 datorerna i huset är så gott som ständigt upptagna av 2 tonåringar. Så är det med det.
Nu ska jag lägga mig o kolla lite i Aftonbladet och skvallerbilagan, har inte haft tid med det förräns nu. Mors!

varit sååå duktig och städat..!

Usch, jag är genomsvettig, har städat toaletterna grundligt och dammsugit hela övervåningen samt våttorkat. Intressant sysselsättning en lördag kväll va?! Men eftersom jag är sån att jag hatar att städa så skjuter jag upp det så länge som möjligt tills jag inte själv står ut med röran.Det finns så mycket andra roligare saker att göra än att städa. Men tyvärr måste det ju göras emellanåt. Imorgon ska jag fortsätta nu när jag ändå kommit igång.
Min ena katt Gosan hade varit så "duktig" och kissat på golvet, jag har känt att det luktat och lyckades lokalisera var när jag städade. Hon är sådär knäpp ibland, när Star kom hit för ca 2år sen så höll hon på och kissade varje dag på golvet en period. Visserligen på samma ställe men ändå! Jag tror inte hon gillade konkurrensen från Star och frågan är ju hur det kommer att gå nu när vi ska hämta Zlatan om en vecka. Tja, den som lever får se!
Nu har jag köpt kattlåda, ett klösbräda och lite leksaker till Zlatan. Gosan blev väldigt intresserad när jag kom hem med det.
Idag blev det mat från McDonalds, var inne i stan några timmar. Min sambo är där nu för det är cruising på stan och han gillar gamla bilar.
Själv ska jag se en rysare på TV för att koppla av lite. Imorgon ska jag ut och gå med stavar för första gången. Det ser ju skitlöjligt ut men dom som provat säjer att det är så bra. Det skadar ju inte att prova iallafall.

Gosan älskar att ligga på nytvättade kläder


Star i det fria


Äntligen helg...

Äntligen helg! 2 långa härliga dar att göra vad man vill på! Jag vet i allafall vad jag ska göra. Det blir nog en sväng in till stan imorgon, köpa kläder och skor till ena sonen och lämna tillbaka en väckarklocka som inte funkade. Jag ska ut och
promenera med gåstavar som jag fick låna av svärmor. Jag ska städa härhemma om jag orkar (men det måste jag!)
Så ska jag väl förbereda lite för Zlatans ankomst, fixa kattlåda och lite leksaker till honom.Om exakt en vecka ska vi hämta honom! Det ska verkligen bli roligt!
Den här veckan har det gått riktigt bra på jobbet förutom i måndags, då var jag inte glad. Men det skiter vi i nu. Shit happens!
Nu ska jag gå in på min ena brorsas blogg och kolla om han skrivit nåt, han är dålig på det tycker jag. Skärp dig brorsan!

Dikter och ordspråk...

Ibland kan man känna  som om hela världen är emot en och att ingenting man gör är bra. Då kan det vara bra att läsa Jäntelagen som jag skrivit av här

JÄNTELAGEN - JANTELAGENS MOTSATS
Du ska tro att du är något
Du ska tro att du är lika god som alla andra och alla andra lika goda som du
Du ska tro att du är lika klok, ibland klokare
Du ska veta att du är lika bra som alla andra
Om du vet att du gör ditt bästa kan du uppskatta dem som är bättre
Ibland vet du mer än andra
Du är inte förmer än andra, men du är enastående som alla andra
Du duger till mycket
Skratta åt dig själv och din värld, det gör dig fri
Du ska tro att många bryr sig om dig
Du ska tro att du kan lära andra en hel del och lära av dem
Varför? - För att du är någon, en som behövs
..............................................................................................................

Tänkvärda ord, eller hur? Här kommer även några citat och ordspråk som jag fastnade för:

När ni brutit den sista kvisten
förgiftat den sista droppen vatten
och förorenat den sista vindpusten
kommer ni att märka att pengar inte går att äta
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vänta inte på den stora lyckan så att du missar den lilla!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Det viktigaste är inte att aldrig falla
utan att kunna resa sig upp varje gång
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stirra dig inte blid på en stängd dörr
det kan finnas en öppen bredvid
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ta inte livet för allvarligt
du klarar dig ändå inte ifrån det levande
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

cancer...kan den inte utrotas!?

Jobbat , idag gick det riktigt bra. Men jag har eventuellt ett nytt jobb på gång, Jag hoppas det blir så iallafall för det är ju faktiskt viktigt att man trivs på sitt jobb.
Igår kväll var vi och hälsade på sambons mamma som var nyss hemkommen från sjukhuset. Hon har legat där en vecka efter att ha blivit opererad för cancer. Men dom lyckades inte få bort hela tumören. Kanske måste hon opereras igen för cancern är elakartad.
Det är ett skit med cancer. Min far dog i cancer juldagen 2001. Och nu har min sambo också cancer, han fick veta det tidigt i somras. Det sitter så djävligt till också så det går inte att operera. Att stråla går inte heller tyvärr. Men han har fått en slags spruta som han ska få var 3:e månad som ska förhindra att det sprider sig. Det är väl bara att hoppas på det bästa, att gräva ner sig är ingen ide fast det känns tungt ibland, inte bara för honom utan mig också. Det är jobbigt att inte kunna göra nånting för att påverka. Men nu är det som det är iallafall.
Yngste grabben började på gymnasiet, elprogrammet förra veckan, han trivs bra säjer han. Storebrorsan går 3:e året på byggprogrammet, just nu har han praktik 10 veckor på ett plåtslageri. Det verkar passa honom perfekt. Nu vill vi bara att han ska börja övningsköra också, han blir ju 18 i oktober. Det ordnar sig nog med det.           



hungriga kattungar


Trött trött trött...

Idag låg jag och drog mig till klockan tolv, var vaken flera gånger tidigare men låg kvar i sängen bara för det var så skönt. Har ju gått upp vid sextiden i veckan så...Nu har jag en stor disk, massor av tvättkläder att vika ihop och att åka o handla att se fram emot. Sambon jobbar hela hela  helgen.
Veckan som gått har varit skitjobbig. Det är rena slavfasonerna på jobbet, man hinner knappt få i sig kaffet efter lunchen förräns man ska upp o jobba igen. Dessutom är vi ju en mindre nu. Men jag ska verkligen göra slag i saken nu och försöka få nåt annat, inte fullt lika stressigt jobb. Den här takten orkar jag inte jobba i.
Det är iallafall skönt att det är helg och att man kan sova länge.
Mina katter har inte gjort så stort väsen av sig i veckan, Gosan ligger o sover på en stol nu. Hon tyckte väl att jag sov för länge idag för hon försökte väcka mig ett par gånger. Star hade lagt en råtta på gången till huset igår.
Om ett par veckor är det dags för vår nya familjemedlem, kattungen Zlatan, att komma hit. Det ska bli kul. Jag hoppas bara de andra katterna tycker det också!

dags för nytt jobb..?

Har jobbat, idag var det verkligen svettigt. Jag har en känsla av att jag kommer sluta detta jobbet snart, det är för mycket som ska göras på för kort tid. Så har det hållit på flera år nu, när jag började för 12 år sen var vi 7 personal, nu är vi nere i 4.
Till slut orkar inte kroppen längre.
Usch, det låter som om jag vore typ 90! Men det ÄR faktiskt jobbigt. Tur att jag har min underbara familj att komma hem till. Grabbarna är ju snart vuxna men än så länge behöver dom en, vem ska t ex annars laga deras mat?! Och skjutsa än hit och än dit?
Så har vi min sambo och våra gulliga katter också. Vad skulle jag göra utan dom?! Jag är verkligen glad att jag har dom.
Nu ska Gosan och jag lägga oss så jag orkar upp imorgon. Star brukar gå ut på kvällen.

tillbaka till jobbet

Har börjat jobba idag efter semestern, gick upp sex imorse o var så trött så jag somnade förut. Helt plötsligt har vi blivit en mindre på jobbet och det verkar inte som vi får nån ny. Knepigt...Får väl se hur länge det går. Jag tänker minsann inte jobba ihjäl mig!








Alla syskonen


Syskonen med mor...                                         .....här utan mor.

syskonträff...

Nu är det söndag och jag kan inte längre förtränga att jag faktiskt börjar jobba igen imorgon eftr en lång och skön sommarledighet. Det känns inte alls kul men det är väl bara att bita i det sura äpplet som man brukar säja.
Igår hade jag iallafall en mycket trevlig dag på landet. Jag träffade min mor och alla mina syskon hemma hos min mor.
Vi åt tacos och hade det mysigt, min sambo och yngste son var också med.
Jag träffade även Zlatan och de andra kattungarna och kattmamman Selma. Dom busade och for runt som vanligt.
Min son hjälpte min ena bror med att starta en egen blogg. Alla syskon utom en har varsin nu.
Vi åkte ner till en sjö för andra brodern tänkte bada men fegade ur. Tog många kort under dagen.

tacos och körkort

Jag har förberett tacos som jag ska ta ner till min mor där jag och mina syskon ska samlas. Det är inte så ofta vi träffas allihop tillsammans så det ska bli kul. Och så får man ju träffa kattungarna igen!
Min sambo och min yngste grabb följer med, har försökt väcka storebrorsan utan resultat. Han sover ju gärna på dagarna och är vaken om nätterna. Då sitter han vid datorn och spelar eller ser på film.
Men nu får han skärpa till sig snart när skolan och arbetspraktiken börjar. Jag vill att han ska börja övningsköra för han fyller snart 18 men han verkar inte ha så bråttom.
Gosan har sprungit ut och in idag, vet inte vad det är med henne. Star har jag inte sett så mycket av.

klädköp och badande...

Idag har yngste sonen och jag varit in till stan och handlat kläder åt honom. Han hatar verkligen att köpa kläder, precis som sin far. Nu har han iallafall 4 par nya jeans bland annat. Ikväll följde min sambo med mig till en liten sjö där jag badade, det var underbart skönt i vattnet. Kanske det var sista doppet för i år. Hoppas inte det.
Just nu ligger Gosan på en stol och sover och Star sover också, fast på stykbrädan.
Dom kan verkligen konsten att koppla av.

saft...

Nu har jag varit duktig och hällt upp rårörd rödvinbär o rabarbersaft på flaskor och ställt in i garaget. Jag ska försöka att komma igång att städa också, det ser för jävligt ut här just nu. Man blir visst bara slöare ju längre ledigt man har. Men om måndag är det vanlig vardag, då börjar jag jobba igen.
Har tagit kort på mina älsklingar Gosan och Star. Gosan ligger och sover på mina tvättkläder, Star låg i en korg förut men nu är hon ute. Hon är så nyfiken av sig och försökte smita in i både garaget och husvagnen när jag var där.

Fladdermusen som försvann...

Jag är så otroligt klantig alltså...Yngste grabben lärde mig förut hur man lägger in foton, och på nåt vis lyckades jag ta bort ett inlägg som handlade om en fladdermus. Det var nämligen att en dag när jag låg på soffan, jag tror det var i måndags, så kom det en fladdermus flaxande runt runt i rummet. Antingen hade den smitit in föregående kväll och nu vaknat till liv igen eller också så hade den smitit in bakvägen som stod öppen, samma dag.
Hur som helst, det blev ju lite panik och jag som har 2 katter också vill ju inte ha en fladdermus i mitt hus. Som tur var så var ingen av katterna inne just då, då hade dom väl blivit som galna.
Sambon jobbade så han kunde inte hjälpa mig att få ut den men min äldste grabb lyckades med konststycket att med hjälp av ett plastglas och en tidning fånga in fladdermusen, som nu hade lugnat ner sig och satt sig på en vägg.
En stund senare kunde vi med andan i halsen släppa iväg den från balkongen och såg den flyga iväg. Den var nog minst lika skärrad som oss.
Fladdermöss är inte att leka med, det kan min bror Börje intyga. Han höll i en fladdermus som legat i en vattentunna och hade oturen att den rev honom. Resultat: ett sår som svullnade upp och medecinering med penicillin i jag tror 10 dar.
Så jag vill varna alla för att försöka ta i en fladdermus, jag kan ju tillägga att sonen hade tjocka handskar på sig när han fångade in fladdermusen.
Ja, så kan det gå! Nu väntar min underbara katt Gosan på att vi ska lägga oss, klockan är snart halvtolv så det börjar väl bli dags...

Börjes första dopp i år...


Ann-Mari badar


Lillselma och Selma

En stor och en liten Selma

Här är de alla fyra...

Här är de alla fyra

katter och bad

Nu är jag hemma igen, åkte ner till min mor igår, som har hand om dom små kattungarna. Hon och min bror Börje sköter om dom små sötnosarna. Min syster Ann-Mari var också där och sov över hon också. Katterna är helt oemotståndliga, man vill bara pussa på dom hela tiden. Men idag höll det på att gå illa för Zlatan. Han fastnade med ena baktassen på ett ställe och kom inte loss, han skrek hjärtskärande och liksom vred sig för att komma loss och i nästa stund gjorde han det tack och lov. Han gick lite konstigt ett tag sen men repade sig under dagen. Hans mor Selma blev också orolig när han skrek
för när han sprang och gömde sig efteråt letade hon efter honom. Han visade sig snart igen som tur var.
Idag gjorde mor, bror, syster och jag en liten utflykt, vi tog med oss fika och åkte till en liten sjö där vi satte oss. Sen åkte vi lite längre bort och jag som var fast besluten att bada bytte om och hoppade i plurret, det var jätteskönt. Efter ett tag kom A också i och sen även B. Det var första doppet för i år för B.
Sen åkte vi tillbaka till sötnosarna. Zlatan och lill-Selma, som vi kallar en av katterna, busade och bråkade med varann jättemycket, så det märktes att Zlatan var bättre nu.
Nu ska jag gå och se en film på TV.

Zlatan från liten till större.



Zlatan några dagar gammal.

Zlatan lite större...

Zlatan ännu större.

Zlatan ca 6 veckor gammal.

8 veckor...
nästan 12 veckor
nästan 12 vekor gammal..

5 månader

6 månader

7månader
Ett av de sista korten på vår älskade katt Zlatan.
Zlatan, här 8 månader. Nu vilar han i frid.

Gosan

Gosan gömmer sig
Gosan är trött.                                                                  Gosan sover under täcket.

Star


Star i ute i skogen.

om bloggen

Hej!
Jag har nu lagt över min gamla blogg till den här sidan istället, därför stämmer inte datumen riktigt. Första sidan skrev jag igår, den 10 augusti, och förra inlägget om fladdermusen skrev jag förut idag. Jag tyckte den här blogg-sidan verkade vara roligare, på den andra fick man lägga upp foton i ett album, här ser man dem ju direkt.
Jag tänkte lägga in några bilder snart om min yngste son som är mycket duktigare påb datorer än jag, kan hjälpa mig.

Hello!

 

 

Idag startar jag min nya blogg som jag tänkte skulle handla om katter i största allmänhet, bl a mina egna 2 katter.
Först ska jag väl presentera mig själv. Är 41 år fyllda, har 2 tonårssöner och en sambo, bor i villa på landet och älskar katter.
Min äldsta katt, Gosan, har jag haft i snart 6 år, hon kommer från ett katthem och var 1-2 år när jag tog hand om henne. Jag hade nyligen mist min förra katt, Tussen , som blev sjuk och måste avlivas efter 15 år, det var jättejobbigt. Honom hade jag haft sen han var en liten kattunge.
Gosan däremot var fullvuxen och kom tillsammans med en annan katt in på katthemmet efter att kronofogden hittat katterna i en lägenhet. Ägaren, som var missbrukare, var försvunnen.
Den andra katten hade redan fått ett nytt hem. När Gosan kom hem till oss var hon jätterädd, dom första månaderna gömde hon sig överallt, favoritställena var skåp och lådor. Hon betedde sig helt klart som om hennes förra ägare varit elak mot henne. Fortfarande idag, efter snart 6 år, gömmer hon sig när vi får gäster, vi brukar hitta henne under sängöverkastet efteråt. Men mot oss är hon jättegosig och ligger hos mig och min sambo om nätterna.Men det tog lång tid innan hon blev så pass tam och fortfarande rycker hon till vid minsta ljud.
Iallafall efter ett par år så kom det en svartvit hankatt som höll till utanför vårt hus och inte verkade ha nånstans att ta vägen. Vi började ge honom mat och Gosan fräste och blev jättearg när hon såg honom utanför fönstret. För hennes skull tog vi det lite lugnt och lät hankatten så småningom få komma in och värma sig några timmar varje dag. Så småningom fick han flytta in och vi döpte honom till Kompis. Verkligen en jättego katt, efter ett tag så accepterade Gosan honom och dom brukade till och med ligga i samma säng.
Men tyvärr har ju inte alla sagor ett lyckligt slut och efter 1½ år försvann Kompis. En dag var han bara borta, jag letade efter honom och satte upp lappar, men utan resultat.
På den tiden jobbade jag ibland ideellt på ett katthem för övergivna och vanvårdade katter. Där fanns det en liten gråspräcklig kattunge som hette Star, hon satt tillsammans med en äldre honkatt i en stor bur, dom visste inte om det var Stars mamma eller inte. Iallafall, kattungen kom även den från ett missbrukarhem och behövde nu ett nytt kärleksfullt hem. Tror ni att jag kunde stå emot? Neej, just det, snart bodde den lilla kattungen hos mig, vilket INTE var populärt hos Gosan. Hon fräste så fort hon såg Star och visade på alla sätt att hon minsann inte ville ha denna lilla nykomling i sitt hem! Det dröjde betydligt längre tid innan hon accepterade lilla Star än vad det gjorde med Kompis.
Idag går det bra att ha dom ihop, även om dom inte är bästa kompisar precis.
Star har vi haft i över 2 år nu. Och nu är det så att snart kommer det att bo ytterligare en katt här! Min mammas katt fick kattungr för 8 veckor sen och vi beslöt oss för att ta hand om en av dom. Vi tror att det är en hankatt och jag kallar den för Zlatan. Hur som helst, om det blir alldeles omöjligt för Gosan att acceptera Zlatan så har min mamma lovat att ta hand om kattungen. Vi måste ju tänka på Gosan först och främst, hon har ju trots allt bott här längst av katterna.
Om 4 veckor ska kattungen få komma hit.
Star kommer det nog inte bli några problem med, hon är så pass trygg i sig själv.Hon är en typisk utekatt som inte är inne långa stunder i taget, tvärtom mot Gosan alltså. Star är ingen knäkatt men hon tycker om när man klappar henne och hon är inte rädd för främlingar, både på ont och gott kanske.
Ja, detta var lite om mina älskade katter, jag skriver mera om dom en annan gång.
Ta gärna en koll i mitt foto-album!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0