Lite olika bilder

Vildsvinshamburgare med hembakat hamburgerbröd
Lakritspannacotta med hallon
 
Räkröra med avokado
 
Star i öl-förpackning!
Hjärta gjort av Star eller Gosan!
Påsk-blommor
Söndags-mys!
Glad Påsk!
Våra älskade katter

21 mars 2013

I tisdags var jag till Vårdcentralen och fick svar på mina prover. Jag var särskilt intresserad av mitt kolesterolvärde eftersom många LCHF-skeptiker är övertygade om att LCHF är farligt och att man får jättehögt kolesterol av det. Så därför är det kul att kunna bevisa motsatsen! Mina värden var helt normala. Mitt LDL (s.k. dåligt kolesterol) låg på 2,9 och mitt HDL (bra kolesterol) låg på 1,5 Har ett par böcker om LCHF av Katrin Zytomierska där hon bl a berättar hur hon sänkte sina kolesterolvärden genom att äta LCHF och fastän hennes värden var bra så var mina ännu bättre! Så det kan ju dom som tror LCHF är farligt fundera lite på! Däremot var mitt sköldkörtelprov för högt så idag var jag o tog ett nytt, får svar om nån vecka. Jag hoppas verkligen att jag får ändra min Levaxin-dos för som det är nu så är det stört omöjligt att gå ner i vikt hur jag än bär mig åt. Det känns jobbigt att inte kunna påverka sin vikt när man ser andra som går ner i vikt hur lätt som helst trots att man äter nästan precis likadant!
Idag fick jag plötsligt städlust och gav mig på lådor och skåp och skafferiet rensade jag i bl.a Mitt stora projekt i vår är att fixa iordning i mitt rum, lägga in nytt golv och nya tapeter och skaffa lite nya (eller gamla) möbler dit, räcker inte pengarna så finns det ju loppis, allt behöver inte vara nytt.Det ska bli kul, det kan behövas lite förnyelse ibland..
En sak som jag skulle vilja göra också är att skriva en bok. Det är nåt jag bara SKA göra nån gång i livet innan jag dör, helst inom en inte alltför avlägsen framtid.
Vi har fått 40 cm snö sista dagarna men bara ett par kilometer härifrån är det inte alls lika mycket snö, blev förvånade när vi åkte till Norrköping igår och det var så lite snö jämfört med hos oss. Det är bara att konstatera att våren är ovanligt sen i år!
Nu ska jag snart se Hela England bakar på Sjuan, tycker det är kul.Ha det bra!

12 mars 2013

Idag har jag varit till frissan och blivit klippt och fått slingor i håret, det är kul att förnya sig lite. Tänkte ta ljusa slingor först men det blev kopparröda, det blev snyggt om jag får säja det själv.
Idag flög det in en liten fågel (entita) i köksfönstret och blev väl lite yr i huvudet för den satt kvar på balkongen i kanske 10 minuter, tog kort på den sen flög den iväg till synes oskadd.Tur att inte nån av katterna var där, då hade den väl blivit middagsmat!
Jag var till en hälsokostaffär igår och köpte kallpressad kokosolja som ska vara bra för en himla massa saker, bl a ska den öka på förbränningen i kroppen. Jag tar 3 msk varje dag i kaffet eller teet, vid 3 tillfällen alltså 1 msk varje gång.. Får väl se om det gör nån skillnad. Nu har jag tagit prover på vårdcentralen också, nästa vecka ska jag till läkaren och få svar så då får jag b la veta vad jag har för kolesterolvärden. Jag hoppas att mitt blodtryck sjunkit och att jag kan sänka min Levaxin-dos.
Förra veckan upptäckte jag två vita hårstrån i luggen. inte kul! Jag klippte bort dom förstås.Hoppas det inte kommer några fler än på länge! Jag har blivit lite larvig o tycker att jag ser gammal ut med en massa rynkor, det är väl en försenad 40-årskris kanske! (eller en för tidig 50-årskris!) Men man får väl vara glad att man är fysiskt frisk iallafall (för lite knäpp har jag ju alltid varit!)
Blev besviken på Melodifestivalen i lördags för jag hade Yahio som favorit. Och han skulle ju också vunnit om det inte varit för den internationella juryn.Men han var väl för annorlunda för deras smak.
Ikväll ska jag se tredje delen av The Follwing med Kevin Bacon, den är både spännande o bra tycker jag. Imorgon ska jag påskpynta lite härhemma.

RSS 2.0