Måndag 27/4-09

Har inte kunnat skriva på ett tag för det har hänt nåt med datorn så jag inte kommer in på min blogg men nu har jag den bärbara datorn istället och på den går det bra. Tack för kommentarerna på mitt förra inlägg!
I helgen var jag på Mogata-marken som är varje år, köpte lite av varje. Det var jättefint väder, soligt o fint. Min mor, mina systrar, min ena bror och min morbror var där också, dom kom hem till mig sen o vi satt ute i solen o njöt på baksidan av huset. Sen åt vi köttfärspirog o kall sås som jag gjort tidigare på dan.
Idag har min kontaktperson varit här o hälsat på för första gången, hon tyckte vi bodde fint. Bjöd på fika o pratade, hon fick träffa P också, som kom hem efter jobbet.
Både F och A har varit hemma idag, F för ryggvärk och A för ont i huvudet. Själv mår jag bättre än på länge, speciellt sen jag fick veta att jag slipper gå tillbaka till mitt jobb. Men jag har ännu inte fått veta vilka skolor jag ska få arbetsträna på. Det kommer säkert bli bra iallafall.
Gosan har gömt sig under täcket idag och Star har varit nyfiken på en padda som kom spatserande på altanen, hon undrade väl vad det var för en konstig figur. Igår gjorde jag iordning på Tussens o Zlatans gravar, planterade mini-pensee´r som jag köpt på marknaden, hade på ny jord och så är det påskliljor från min mamma i vaser på gravarna.
Vi ska ordna stenar till Zlatans grav och ett träkors, som Tussen har. Det känns bra att ordna så dom får det fint.
Imorgon firar P och jag 25-årsjubileum. Det är nämligen exakt 25 år sen vi träffades för första gången, den 28:e april 1984.
Hjälp, vart tar tiden vägen egentligen!?

Äntligen nytt jobb i sikte!

Idag är jag glad, har nämligen fått veta att jag slipper gå tillbaka till mitt gamla jobb. Istället ska jag först prova att arbetsträna på ett par olika skolor o sen så småningom få jobb på en annan skola. Efter 13 långa år får jag äntligen göra nåt annat! Men jag har ju inte vantrivts alla år jag jobbat, det finns perioder som fungerat jättebra, det beror mycket på vad man har för arbetskamrater också. Det är många som kommit o gått under åren och utav dom som jobbar där idag är det ett par som jag tycker är lite jobbiga. Det är svårt om det inte funkar när man bara är 4 st.
Var o hämtade mina arbetskläder o skor efter mötet, det kändes så skönt att gå därifrån sen! Jag ska börja arbetsträna senast den 8:e maj.
Har bakat bullar idag, det blev ett 70-tal. Det var evigheter sen jag bakade sist, tänkte chocka eventuella gäster i helgen med att bjuda på hembakat. Ska baka sockerkaka nån dag också.
P har nattveckan den här veckan. Han har börjat putsat våra fönster, det är nog 2-3 år sen sist! Dom såg rent ut för dj-iga ut så det var på tiden. Jag kan inte putsa fönster så det blir nåt bra, P är mycket bättre på det. Och så har han lagat till raggmunk med bacon till oss medan jag hämtade F ute på verkstan.

Måndag 20/4-09

Idag har jag varit lat o inte gjort mycket alls men i helgen var jag duktig o höll på o gjorde fint på altanen, skurade bl a utemöblerna. I lördags så satt vi hela familjen i husvagnen o tittade på Robinson o åt räksmörgås. Det har blivit så att vi brukar se Robinson i husvagnen, det är så mysigt att sitta där.
Imorrn ska jag på möte om jobbet igen, ser inte fram emot det, ska bli skönt när det är över. Har skrivit en lång lista vad jag ska göra den här veckan så imorrn gäller det att jag börjar sätta lite fart. I helgen är det Mogata-marken, den går jag på varje år. Kanske kommer min mor, syster o morbror hit då, dom brukar också gå på den marknaden.
I fredags skulle lilla Zlatan ha blivit 10 månader om han hade fått leva. Han skulle haft det så skönt i vårsolen o sprungit omkring, nu får han göra det i himlen istället. Vi har köpt jord som jag ska ta en del av o fixa till katt-gravarna.
Iallafall, dom sista dagarna har jag mått mycket bättre än vad jag gjort på länge nu. Jag tror lite att det beror på att jag varit ute mycket, det är ju nyttigt att vistas en del i solen säjs det ju. När man är riktigt nere känns det ju som om man aldrig ska må bättre men lyckligtvis så brukar det alltid vända så småningom. Efter regn kommer solsken, så är det nog.

Jobbat i trädgården idag

Idag har jag varit ute i trädgården o jobbat, rensat upp o tagit bort en massa vissna växter o blommor från förra sommaren o så har jag snyggat till lite på Tussen o Zlatans gravar. Jag ska ha på mera jord där o plantera några fina blommor framöver. P har sågat ner träd o röjt upp på baksidan av huset.  Vi ska snygga till o slänga en massa skräp från altanen också så det blir lite trevligt att sitta därute. Det var så skönt att sitta nån timme i solen idag, det är som terapi för kropp o själ.
Tyvärr så är det svårt att få ut grabbarna i det vackra vädret, A bor mest framför datorn och F i sängen om dagarna. Han är ju som bekant vaken om nätterna istället. Men imorrn blir det lite annorlunda då ska A till skolan igen och F till sin praktikplats på plåtslageriet.
Jag är sjukskriven från den 7:e april till den 7:e maj för depression. Men jag gör mitt bästa för att tänka positivt o att hitta på saker att göra istället för att ligga på soffan o deppa, det blir ingen gladare av. Man har ju inte roligare än man gör sig säjs det ju o det kanske stämmer ganska bra.
Ska lägga mig tidigt ikväll o läsa nån bra bok eller tidning, imorrn måste jag ju gå upp vid halvsex-sex o se till att grabbarna kommer iväg. Sen finns det väl alltid nåt att göra härhemma.
På påskafton var vi till min äldsta syster o träffade delar av släkten, det var trevlig o gott med påskmat också. Igår var min svärmor, hennes syster o en manlig vän till dom här på en bit mat. Tyvärr är min svärmor allvarligt sjuk i livmodercancer men hon försöker hålla modet uppe ändå o har kvar sin humor. P ska försöka få en tid till läkare för han har inte varit på kontroll sen i december. Dom skulle höra av sig i april för han skulle få en ny tid men det har dom inte gjort så jag  med flera har tjatat på honom att ringa själv istället för att bara vänta.
Nu ska jag kolla på andra bloggar, det är alltid kul att se vad andra har för sig.

Första dan på jobbet!

Ja, nu är jag tillbaka på jobbet igen. Jag kan ju inte med bästa viljan i världen påstå att jag trivs på mitt jobb men det har iallafall gått skapligt. Nästa vecka är det påsklov så då har vi inga elever som kommer o äter, då får vi städa istället. Och 2 veckor efter det är ungefär 150 elever på prao så då får vi det lite lugnare. Så man kan ju säja att jag fick en liten mjuk-start och det är ju skönt det. Idag har jag plockat disk, imorgon ska jag vara ute i matsalen vilket jag är lite nervös inför. Vi har påsklunch imorgon.
Var till min kontaktperson efter jobbet. Hon gav mig ett skrivblock för hon ville att jag skulle skriva lite varje dag typ om hur jag känner mig, så kunde hon få läsa det sen. Det är lättare att uttrycka sig i skrift tycker jag. Får väl se hur jag gör, varje dag kanske det inte blir av att jag skriver.
Ikväll ska jag se på "Rent hus".

RSS 2.0