Mår toppen av LCHF!

Nu har det gått snart 6 veckor sen jag började med LCHF. (16 jan.) Vågen visar 5 kilo minus och jag mår jättebra.. Känner mig piggare och har ingen halsbränna och sura uppstötningar längre. Eftersom jag äter mer fett nu blir jag mätt fortare och det håller i sig längre så nu äter jag inte mellanmål så ofta längre.
Många verkar tro att man vräker i sig grädde och smör när man går på LCHF och att man frossar i kött vilket inte stämmer, iallafall inte på mig. Visst använder jag grädde och smör i matlagningen men inte i några enorma mängder. Kött äter jag inte mer än förut, däremot blir det mycket mer grönsaker nu än tidigare, helst såna som växer ovan jord. Men visst fuskar jag lite ibland, man är ju inte mer än människa.
Jag tror inte på dom som säjer att det är farligt med LCHF för om det skulle vara så, varför är det då så många som mår jättebra av LCHF? Man kan ju alltid gå och kolla sina värden om man tvivlar. Dessutom kan man bli sjuk av vilken diet som helst om man överdriver.
Det borde väl vara bättre att äta LCHF-kost än att vräka i sig en massa godis, läsk, glass, kaffebröd och snacks och gå upp en massa i vikt och kanske få diabetes också. Men alla får förstås äta precis som dom vill, det väljer man ju själv.
Jag har iallafall bestämt att jag vill gå ner minst 25 kilo till så än har jag långt kvar. När jag gått ner några kilon till ska jag börja med promenader, det blir bra så här lagom till våren. Idag har solen tittat fram, underbart!
Ingen kan väl ha undgått att Sverige fått en ny liten prinsessa, jag sa till mannen att jag tror att det blir på onsdag och att det blir en flicka! Och jag fick ju nästan rätt, hon föddes tidigt på torsdagen och det blev en tjej. Namnet var lite oväntat men helt okej tycker jag, Estelle, bra val Victoria och Daniel!

8 februari 2012

Idag skulle min svärmor fyllt 81 år om hon levt. Hon dog den 16 februari förra året och är saknad av oss alla som kände henne. Dessutom så dog min bror Mikael för 17 år sen idag och han är också mycket saknad. Ofta tänker jag på hur det skulle vara om han fortfarande hade levt, hade han bott på landet, hade han haft familj? o s v.
Ska tända ljus för dom idag.
Håller på med min LCHF-kost, det funkar hur bra som helst. Har gått ner 3 kilo på 3 veckor, vilket jag är helt nöjd med. Det är roligt att prova nya recept och jag saknar inte alls ris, pasta och potatis. Bröd kan jag baka som är LCHF-anpassat om jag vill, har gjort några frallor hittills, dom blev helt okej. Jag har också gjort sockerkaka och fryst in i bitar, sen tar jag en till fikat i helgen. Har köpt sukrin och bakepro på Life. Det är speciellt socker utan några kalorier och det andra är en sorts mjöl istället för vetemjöl. Man kan också göra mandelmjöl av sötmandel. Idag åt jag lax med citronsås och coleslaw. Till sommaren ska jag förhoppningsvis ha gått ner ett antal kilon! Då ska det bli kul att köpa lite nya kläder.
Det blev vinter till sist iallafall, nu vill inte Gosan gå ut alls och Star är inte ute så länge, hon fryser väl stackarn. Fåglarna flockas runt fågelmaten, dom måste få i sig så mycket som möjligt nu när det är så kallt. Härligt att det inte är så långt kvar till våren!

RSS 2.0