Nanne Grönwall



24 september 2011


Therese 26 år


Maj 80 år


Maj 80 år


15 oktober 2011

Hej!
Tänkte att det är på tiden att jag skriver några rader, det var ju ett tag sen sist. Nu känns det verkligen att hösten är här på allvar. Jag tycker sommaren  ändå har varit ganska bra trots allt. Jag hann bada 4 gånger iallafall vilket jag verkligen njöt av. Sen blev jag ju dålig när vi var på resa till Norrland och fick åka till akuten i Sollefteå. Det blev kateter ett par veckor för att jag inte kunde kissa. Sen var jag bra ett tag för att i augusti få ont i magen och feber som inte ville ge med sig. Det blev akuten igen, denna gång fick jag stanna på sjukhuset där det efter röntgen och undersökning upptäcktes att jag hade ett stort myom (muskelknuta) på livmodern.  Det var detta som orsakat att jag inte kunde kissa. Det blev operation som tog över 3 timmar, både livmodern och myomet togs bort. Och jag gick ner ett par kilo på köpet.
Nu mår jag bra igen och bryr mig inte så mycket om att jag har ett stort ärr på magen, so what? Vad spelar det för roll, det är ju ingenting om man jämför med vad en del människor får gå igenom. Jag tänker på Pontus som medverkade i "En andra chans" på SVT1, en ung kille som efter att ha blivit påkörd av en bil blev totalförlamad. Trots att han inte kunde röra sig alls och var totalt beroende av andra människor så orkade han ändå se positivt på tillvaron och klagade aldrig över sitt öde, han var helt enastående. Nu är han tyvärr död, han dog av en slempropp endast 24 år gammal. När man hör och ser en människa som honom så inser man hur bra man själv egentligen har det och att man borde ta bättre tillvara på sitt liv, ja så  känner jag det iallafall. Carpe diem, fånga dagen! Lycka är att finnas till!
Idag fyllde yngste sonen 19 år. Han, sambon och jag var till Norrköping och tittade på Nanne Grönwall som uppträdde på Bilbyter.Vilken energi denna kvinna har, hon ger verkligen allt på scenen! Jag köpte 2 CD med henne med autograf på för 150 kr och så tog jag flera kort.
När vi kom hem åt vi tacos och senare räksmörgås. Sonen fick pengar vilket han behöver för han har tyvärr inte fått nåt jobb ännu. Om 9 dar fyller hans storebror 21 år.
Har även sett på Danny Saucedo och Titanix tidigare i år. Och så har min kära mor fyllt 80 år vilket firades en strålande septemberdag med barn, barnbarn och barnbarnsbarn och familjerna. Det var roligt att träffa alla vilket inte blir så ofta annars.
Imorgon ska jag ut och plantera lökar, jag har köpt tulpan-påsklilje-och snödroppelökar, tulpanerna är i blandade färger men mest lila som är min favoritfärg.
Katterna mår bra men tyvärr så har Star dödat en ekorre som vi fik begrava, och så tar hon fåglar ibland, idag hade hon tagit en råtta. Gosan är inte ute lika mycket. Jag har köpt dietfoder åt henne för hon väger (liksom jag) för mycket. Lyckligtvis så äter hon av det, katter kan ju vara ganska kräsna annars. Jag har aldrig haft en katt som ätit räkor t. ex, vilket man ju lätt kan tro att alla katter älskar!
Min bantning går tyvärr inget vidare, jag är alldeles för svag för godis och glass som jag proppar i mig framför TV:n, inte bra! Funderar på att kontakta en dietist som kan hjälpa mig att börja äta nyttigare.
Jag har ju gått sjukskriven länge nu för att jag inte klarar av att jobba p.g.a psykiska problem, bipolär sjukdom heter det som jag har. Nu har det efter mycket om och men blivit klart med FK att jag får hel sjukersättning 3 år framåt, sen provas det på nytt. Det känns skönt att det äntligen är klart, det är inte roligt att känna sig jagad av AF och FK när man vet att man inte klarar ett jobb. Det blir inte mycket pengar jag får men hälsan går först. Det finns en hel del att spara in på så det ska nog gå bra.
Nu ska jag gå och lägga mig men imorgon ska jag lägga in lite kort på bloggen tänkte jag. Go natt!

RSS 2.0