Snart är det dags!

Nu är det bara nån dag kvar tills jag börjar jobba (onsdag) och jag är jättenervös. Jag har knappt kunnat tänka på annat den senaste veckan. Jag tänker saker som att dom kanske tycker hon som varit för mig varit jätteduktig och sen kommer jag och alla blir missnöjda...Eller att jag inte kommer orka arbetstempot nu när jag varit hemma så länge.
Jag vet att det är dumt att tänka sådär men det blir bara så. Det kommer bli jobbigt att vänja sig vid att gå upp så tidigt också. F börjar sin arbetspraktik imorgon och han börjar kl.sju vilket betyder att vi måste åka halvsju hemifrån. Så fortsättningsvis så måste jag gå upp vid halvsextiden på morgonen. Jag får gå o lägga mig tidigt på kvällen för att orka gå upp. Ska till min kontaktperson efter att jag jobbat en dag.
Jag skriver mer om hur det varit på onsdag kväll.

Några bra tips...

Varit på jobbet idag o hälsat på o hämtat parkeringstillstånd. Det kändes inte så bra att vara där igen men P säjer åt mig att släppa det här med att bara gå o tänka på jobbet hela tiden o ta det för vad det är o inte mer med det. Man kan ju bara göra sitt bästa sen får det bli vad det blir utav det. Jag läste följande i en tidning:

10 saker som genast gör livet lättare:

1. Lägg mindre vikt vid människors åsikter om dig.
2. Sluta döma och bedöma andra.
3. Minska kontakten med människor som gör dig trött, förvirrad, arg eller nedstämd.
4. Släpp taget om det som inte är bra för dig.
5. Välj vänner som gör dig glad och upplyft.
6. Byt negativa tankemönster mot positiva.
7. Kliv ur offerrollen o ta ansvar för dina handlingar.(Det är ingen annans fel att du har tagit på dig för mycket,
    man kan säja nej.)
8. Välj bort att ta ansvar för andras handlingar. (till exempel om någon i din närvaro dricker för mycket alkohol
    eller alltid kommer för sent till möten.)
9. Ta ett medvetet beslut att inte splittra dig genom att ta in för mycket.(Läs inte tidningen samtidigt som du har
    TV:n på och pratar i telefonen.)
10. Acceptera dig själv så som du är!

Nåt att tänka på kanske! Jag brukar klippa ut sånt som är intressant o klistra in i en bok, det är kul att ta fram
och läsa ibland. Nu ska jag koncentrera mig på att göra middag, sen ska jag ta hand om tvätten.

GRATTIS syrran med sambo!

Idag säjer jag grattis till min syster o hennes sambo i Linköping, som fyller år idag. Jag var inne på hennes blogg förut för att skriva en kommentar men det bara krånglade. Antingen kom det inte med alls eller också kom det med flera gånger. Hur som helst iallafall, GRATTIS från mig!

Varit på möte...

Idag har jag varit på möte med kostchefen, en kvinna från Kommunal och så min kontaktperson. Jag trivs ju inte på mitt jobb och vill byta till nåt annat. Men det fanns inget annat som passade och dessutom är det ÄNNU stressigare på andra skolor enligt kostchefen. Så det var med tungt hjärta jag gick därifrån för nu vet jag att jag måste tillbaka till mitt vanliga jobb den 1:a april. Jag FÖRSÖKER  ändå att inte tänka för negativt för då blir ju bara allting ännu värre. Jag kan ju inte göra annat än att försöka och går det inte så går det inte, då har jag iallafall gjort ett försök. Vad som händer om det INTE funkar är en annan femma.
Imorgon ska jag få min näst sista ECT-behandling, den sista ska jag få den 7:e april. Visst har jag blivit bättre av dom men jag känner mig fortfarande inte speciellt glad. Livet känns inte lika roligt som det borde vara. Jag önskar att jag kunde vara lite mer positiv. Men jag får väl försöka helt enkelt.

fredag förmiddag...

Nu har jag provat nya dammsugaren, den låter som ett sågverk men det får man väl stå ut med när den bara kostade 199 kr. Den var iallafall bra för att vara så billig. Vi får väl skaffa en ny centraldammsugare så småningom när vi får råd. Nu ska jag fortsätta städa för P skrämde upp mig igårkväll med att hans syster med sambo kanske kommer hit o hälsar på o hon är en av dom mest pedanta jag känner. Men dom får faktiskt stå ut med att det är lite rörigt här om dom nu kommer. För jag hinner absolut inte göra jättefint på bara några timmar.
Ikväll ska vi äta tacos, det är så gott tycker jag. Igår var A och jag till stan, förutom att vi köpte dammsugaren var vi till ÖB, Rusta o lite andra affärer. Köpte duschcreme, shampo, rengöringsmedel o såna grejer bland annat. Handlade på Willys i Söderköping på hemvägen. F låg hemma o sov som vanligt. Han vänder alltid på dygnet när han är ledig. Idag slutar både P ,F och A tidigt så dom kommer nog hem snart.
Katterna gillade inte den nya dammsugaren o det kan jag förstå som den låter.

Promenad i vårsolen...

Det blev en promenad i det vackra vårvädret med yngste sonen istället för att dammsuga. Sen gjorde vi en sockerkaka med citron i. Till middag blev det ugnstekt falukorv, stuvade makaroner o wokade grönsaker. Sambon konstaterade att motorn i dammsugaren brunnit o att det gått en propp. Imorgon åker jag in till JULA o köper en dammsugare för 199 kr som vi ska ha tills vidare, har inte råd att fixa en ny centraldammsugare just nu. Har städat toaletten därnere nu samt duschat. Igår kväll var hela familjen iväg en sväng in till Söderköping för sönerna skulle övningsköra. Vi höll till på en stor parkering. Det var första gången som jag var med när dom körde. Till sommaren hoppas jag att den äldste har sitt körkort. Jag minns när jag själv fick mitt, jag var överlycklig. Jag var 22 år då o har alltså haft körkort i 20 år i november-2009.
Ikväll ska jag se Rent hus, sen ska jag lägga mig o läsa veckans nummer av Allas, den bästa veckotidningen. Igår kväll läste jag ut boken "Mig äger ingen" av Åsa Linderborg. Den handlar om hennes uppväxt med sin ensamstående pappa, en bok jag kan rekommendera.

Trasig dammsugare!

Här skulle jag vara duktig och dammsuga o vad händer då tror ni ?!  Jo, när jag dammsugit halva övervåningen så börjar dammsugaren låta konstigt o plötsligt dör den ut. Försöker starta igen men det händer inget, går ner i garderoben där centraldammsugaren sitter o känner att det luktar konstigt därinne. Och så har elen till halva huset försvunnit, så jag kan inte städa på toaletten därnere som jag tänkte göra sen, det är kolsvart därinne. Det verkar som om motorn i centraldammsugaren brunnit o gjort att en propp har gått, det luktar bränt därinne. Så nu kan jag känna mig blåst på städningen jag tänkt göra idag. Ringde till P på jobbet, han bad mig inte röra proppskåp eller nåt utan vänta tills han kommer hem. Och han jobbar till tre idag!  Så det var den städningen det.
Igår hann jag storstäda toaletten häruppe iallafall. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra istället. Som tur är funkar iallafall datorn och spisen så jag kan laga mat.
Ja, så kan det gå när man äntligen får för sig att få lite ordning på torpet!

Dax att storstäda!!!

Den här veckan har jag verkligen en utmaning framför mig och jag tänker börja IDAG. Vad är det jag ska göra då tror ni? Nåt som de flesta jag känner är mycket bättre på än vad jag är, nämligen att STÄDA. För nu ser det verkligen bedrövligt ut här och då överdriver jag verkligen inte. Ärligt talat så skäms jag så dant ser det ut.  En som är pedant skulle gråta om den kom hit. Så för att slippa att nån får för sig att anmäla mig till Rent hus så krävs det att jag gör nånting åt situationen.  O m 2 veckor börjar jag ju jobba igen så då blir det inte lika mycket tid.
Jag återkommer om hur det går med städningen när jag känner att jag kommit nånvart. Nu ska jag sätta fart!

Melodifestivalen ikväll...

Har blivit dåligt med bloggandet sista tiden. Det har inte hänt speciellt mycket. Promenaderna har blivit allt mer sällsynta tyvärr. Jag börjar så smått få panik för det närmar sig att jag ska börja jobba igen.( 1:a april ) Om måndag ska jag på möte med en på Försäkringskassan om mina möjligheter att komma tillbaka i arbete igen. Och måndan efter det ska jag på möte med min chef och en kvinna från Kommunal om jag kanske kan få byta arbetsplats. Jag tror nämligen inte att jag kommer klara av det jobbet jag har nu.
Igår var det fredan den 13:e men inte hände det nåt speciellt för det. Jag tror inte på sån där skrock. Ikväll ska jag se Melodifestivalen. Det skulle vara ganska kul om Caroline af Ugglas vann, jag tyckte hon hade en skön låt. Hon har sån inlevelse och känsla när hon sjunger.
Om onsdag börjar Rent hus igen. Jag gillar det programmet för då får man se att man inte har det så farligt dant hemma, det finns betydligt värre fall. Alla som läser min blogg vet ju om att jag hatar att städa. Men det är ju något som ändå måste göras emellanåt.
Jag måste ta nya tag med mitt bantande nu, står fortfarande kvar på 88 kg. Är iallafall glad att jag inte ÖKAT  i vikt! Nej, det måste bli lite mer promenader och mindre mat.
Katterna är så gosiga men jag tänker fortfarande på Zlatan varje dag. Han kommer alltid ha en plats i mitt hjärta.



RSS 2.0