Haft husvagnsemester

Nu var det länge sen jag skrev nåt på bloggen. Vi kom hem i söndags kväll efter våran husvagnssemester (åkte iväg på tisdagen) Vi var bl a i Bjuråker och hälsade på i Bror-Erics atelje där han hade sina tavlor och annat smått o gott. Jag beundrar honom mycket för att han målar så fint. Köpte 4 st litografier för 500 kr och lite vykort. P fick ta kort på mig och Bror-Eric. Så var vi i Järvsö och fikade på Lillbabs och hennes dotters cafe. A och jag knep dom sista morots-kakorna! MYCKET gott!! Efter det besökte vi Järvzoo, det var 3 km långt o tog ungefär 2 timmar o gå runt men då stannade vi ju o kollade på alla djuren. Roligast att se var en björnmamma och hennes unge. A tog en massa bilder o filmade också. Det gjorde inget att det duggregnade lite, bara skönt att det inte var för varmt. Det var klart sevärt iallafall tyckte vi allihopa.
Ja, vad gjorde vi mer?! Jo, vi åkte upp till Lofsdalen som ligger i Härjedalen för där har P:s syster o hennes man en stuga. Vi kom dit sent på torsdagskvällen o var kvar till lördag morgon. På fredagen så vandrade vi i fjällen, alla utom F som låg och sov i husvagnen. P, A  och P:s systers man gick uppför Hovärken, ett fjäll som ligger 1.124,9 meter upp.  Jag o systern gick istället till ett ställe som heter Solgropen, det var 1,2 km dit och det var INTE uppåt. Har sett några renar, dom andra träffade på en hel flock med renar.
Jag tänkte jag skulle lägga upp lite bilder från resan när A har tid att hjälpa mig med det. Igår var P o jag i skogen o plockade gula kantareller, mums! I morgon ska vi ta med min mor till skogen o plocka blåbär, ska ta med fika så vi inte svälter ihjäl!
Nu är det 2 veckor kvar på semestern, hjälp vart tar tiden vägen!? Häromdan var jag så duktig så jag diskade alla mina porslinskatter (och det är många!) Naturligtvis "lyckades" jag ha sönder en och skar mig i fingret! Ack vad klumpig man är. Läste att min ena bror funderar på att lägga ner sin blogg, det tycker jag är synd, han som tar så mycket fina bilder. Hoppas han kommer på andra tankar.
Jag skäms för att säja det men jag har bara badat 3 gånger iår! Det har helt enkelt inte varit nåt lockande väder att bada på länge nu (får jag väl skylla på!)















20/7-måndag

Imorgon ska vi äntligen komma iväg med husvagnen. Det blir antagligen en resa till Hälsinland, jag blev så sugen att åka dit efter att min syster varit där nyligen. Det är så fin natur däruppe, har varit där för många år sen, innan grabbarna föddes. Iallafall, vi åker hela familjen så det ska bli kul.
Gissa vad F hittade under sin säng idag!? En stor råtta! Och då menar jag verkligen STOR! Det låg ytterligare en råtta i TV-rummet men den var bara en tredjedel så stor som den andra. Det är våran kära katt Star som går ut och in genom F:s fönster om nätterna o tycker säkert hon är jätteduktig när hon släpar in råttorna till oss. Och det är hon väl på sätt o vis men man kan ju önska att hon lämnade kvar råttorna utomhus...
I lördags var vi till Motala motormuseum o kollade. Sen var vi till min syster i Linköping o fikade o tittade på bilder från när dom var i Hälsingland. I onsdags var jag till min mor o stannade där över natt. Vi var till vetrinären o steriliserade Svea, hon sov många timmar sen stackarn. Så var vi bl a och hälsade på min andra syster.
Jag har börjat skriva dagbok sen i onsdags, köpte ett fint block i Valdemarsvik på Farmors hus. Och så har jag börjat läsa en ny bok  "Vår lilla hemlighet" av Toni Maguire, köpte den på Willys.

Bildbeviset att jag badat i år


Gosan sträcker ut sig


Star ligger o spanar


Jag är glad


Konstig insekt


Ellie


Systrar


Mor och dotter


Grillat på våran altan

I lördags var min äldsta syster, två av hennes döttrar med sina familjer här. Vi hade tänkt åka och bada om vädret blev fint men det blev det INTE. Dom hade med grillkött o potatissallad, vi satt på altanen o grillade på våran nyförskaffade grill.
Tur att vi har tak över. Tillefterätt blev det rabarberpaj o jordgubbspaj med vaniljsås. Kaffet tog vi inomhus.
Igår åkte vi in med en massa grejer till Myrorna/Frälsningsarmen och lämnade, dom tog emot alltihop. Det var glas, porslin, väskor, lite kläder, böcker, en espressomaskin mm mm Det känns bättre än att bara kasta sakerna på soporna. Alltid kommer det väl till nån nytta, något av det iallafall. F hade körlektion och teori, P och jag hälsade på hans mamma under tiden. P fick fler jackor som hans mammas granne inte kunde ha så nu  behöver han inte köpa jackor på flera år.
Jag har gjort en sats jordgubbsaft som ska vara klar på torsdag, senast fredag. Det är ju så gott!
Imorgon ska jag följa med min mor och hennes katt Svea till vetrinären för hon ska striliseras.Jag kanske stannar över natt ( nä, inte hos vetrinären!)
Nästa vecka ska vi försöka komma iväg nåt med husvagnen, det skulle vara kul. Vi har inget bestämt mål ännu utan vi får väl se vad det kan bli.









Nu har jag badat!

Nu har jag äntligen badat! Var till Klarsjön i onsdags kväll klockan nio, inte en människa syntes till, precis som jag vill ha det! Det var lite mulet och hade regnat men det var underbart skönt i vattnet. Precis lagom varmt.
Grattis till min systerson Rickard som fyller år idag! Hoppas du har en bra dag.

Söndag 5/7-2009

Nu är rabarbersaften upphälld på flaskor, 7 st blev det. Nu är det svarvinbärssaft på gång, jag hade sen förra året i frysen. Vi har en stor svartvinbärsbuske så det blir säkert att göra minst en omgång till när dom är mogna. Det är jätteenkelt att göra rårörd saft, man tar 3 liter bär och lägger i en stor kastrull eller hink, häller på 2 påsar socker, kokar 3 liter vatten som man sen häller över bären o sockret, rör om till sockret löses upp, sen har man i en påse vinsyra (och nån tesked atamon men det kan är inte absolut nödvändigt) rör om ordentligt. Sen ställer man bara saften kallt, rör i den en gång om dan och efter 3-5 dar är den klar!
Jag brukar låta den vara i 5 dar. Sen silar man bara av och häller upp på flaskor, hur enkelt som helst!
Igår var ett par vänner från stan här, dom åt mat här, sen satt vi på altanen o fikade. Dom tvättade sin bil o precis när dom var klara så började det regna. Men det kom inte så mycket. Idag är det inte så varmt, skönt det.
Jag har forfarande inte varit o badat än, det är ju skandal! Tyvärr är jag den enda i familjen som älskar att bada, dom andra är måttligt förtjusta i det. Men snart SKA jag bada, måste bara det! Fast jag föredrar att åka så pass sent på kvällen när det är så lite folk som möjligt där. Hatar att bada när det är mycket folk.
Idag måste jag ta o dammsuga om jag orkar. Det är ju så himla trist att dammsuga men måste ju göras ibland. Sen tänkte jag fortsätta röja härhemma o göra mig av med en massa grejer.Sen gäller det bara att man verkligen gör sig av med det också så det inte bara står härhemma i kartonger o tar en massa plats. Häromdan lämnade jag en massa kläder o väskor till en av Myrornas containers.

Åska o lite regn...

Har nyss varit ute o rört i saften, jag gör rårörd rabarbersaft, den står i en stor kastrull i garaget där det är svalt. Jag ska göra svartavinbärssaft också och kanske jordgubbssaft.
Jag sa ju att jag skulle rensa så mycket härhemma o slänga en massa saker. Tyvärr har det blivit lite dåligt med det men idag kom jag igång igen, håller på och rensar upp i garderoben i sovrummet. Rensat ut en massa böcker och kläder, man samlar på sig så mycket. Jag ska börja samla ihop en massa gamla grejer som vi ska åka till tippen med nästa vecka. En del tycker det är syndigt att slänga saker som det inte är nåt fel på men herregud, var ska man göra av allt då?! Jag kan ju inte skänka allt till loppisar, det blir ju hur mycket som helst. Nej en del får helt enkelt slängas.
Vi har inte varit ute nåt med husvagnen än men det ska väl bli av snart hoppas jag. Jag skulle vilja åka till Eskilstuna där min systerdotter med familj bor för det var så länge sen. Och i samma veva kan man ju åka förbi Örebro där en av mina bröder bor och hälsa på honom. Ja, vi får väl se hur det blir.
Idag har det åskat o regnat men det skulle behöva komma mer regn. Igår när vi var på MacDonalds kom det världens skyfall men det höll inte på så länge och hemma hos oss kom det inget regn.
Katterna tycker om att vara ute när det är vackert väder. I förrgår skulle jag till vetrinären o vaccinera Star som dessvärre inte dök upp när det började bli dags, hon höll sig undan den rackaren. Så jag fick ringa och avbeställa tiden, vi fick komma följande förmiddag istället. Star tyckte inte om att åka i bilen men hon höll sig lugn när hon fick sprutan. Nästa år är det Gosans tur att vaccineras, det ska vara 2 år emellan. Hon ligger förresten på soffan o sover sin skönhetssömn nu.

RSS 2.0