29/5-fredag

Har jobbat hela veckan, nu är jag uppe i 4 timmar, nästa vecka blir det 5 och sista veckan 6 timmar. Sen är man ledig 9 härliga veckor! Det är det bästa med att jobba på en skola. Fast det är segt dom här sista veckorna för det är massor av elever som inte kommer o äter eftersom dom redan fått betyg o inte bryr sig om att komma. Så då blir det inte så mycket att göra för oss över lunchen. Men det kan ju va skönt när det är lite lugnare också.
Alla bara frågar vad vi ska hitta på när F tar studenten. Men ärligt talat är han själv inte så intresserad av nåt firande. Så det enda vi ska göra är att äta smörgåstårta o nån god efterätt, bara vi i familjen. Tycker även jag att det är lite överdrivet detta med att ta studenten, så märkvärdigt är det ju faktiskt inte. När jag "tog studenten"  (läste in gymnasiet på folkhögskola) firade jag knappt nåt alls.
F har passat på o övningskört för mig när jag hämtat honom på plåtslageriet. A får inte övningköra med mig eftersom jag inte gått den kursen med honom, det har däremot P gjort.
Imorgon ska jag vara duktig o städa har jag bestämt för det behövs. Det blir nog mycket städande nästa vecka också för P:s syster o hennes man kommer på fredag o ska sova över i husvagnen. Och hon har det alltid perfekt städat hemma hos dom sådå känner man att man vill liksom inte vara "sämre"!
Idag säjer jag Grattis till Linus, min systerdotters son som fyller 6 år idag! Hoppas du har en bra o rolig födelsedag!

Färdkamraten

Nu är det söndag o dax att jobba igen imorrn. Det har varit skönt att va ledig 4 dar även fast jag inte jobbat så mycket. Varit hos min mor o gratulerat henne i förskott på Mors Dag. Och så har jag grattat min morbror som fyllde år igår. Idag skulle min katt Tussen ha fyllt 22 år om han levt. Han dog hösten 2002, samma år som vi sen hämtade Gosan från Fia-hemmet.
Satte nejlikor på hans grav o några på Zlatans också.
Var o veckohandla idag, det gick på 1.400 kr, det märks att maten blivit dyrare. Ifredags köpte jag 4 pelagonior o så fick jag 3 st från min mor så nu har dom gamla åkt ut o dom nya fräscha står i sovrums-fönstret. När jag städade i sovrummet förut hittade jag en dikt jag skrivit av som jag tyckte var så fin. Här är den:

FÄRDKAMRATEN
Om jag vandrar på stigar allena
Går jag alls inte ensam ändå
För någon går jämt vid min sida
Så ljudlöst ja nästan på tå

En Ängel jag har mig som leder
Och följer mig vart jag än går
Min färdkamrat här i livet
Vars fötter ej lämnar nåt spår


För man vandrar aldrig allena
Om vägen framåt känns svår
För Ängeln som går vid vår sida
Ser till att vi når våra mål

Om än sorgerna tär våra sinnen
Och sjukdom plågar vår kropp
Kan man kanske en glädje förnimma
Av en Ängel som skänker oss hopp

Och i tider av svårmod och vånda
Jag vandrade ej utan vän
För min Ängel den bar mig framåt
Mot ljuset och livslust igen




Nu ska här rensas!

Nu har jag arbetstränat ett par dar, bara 2 timmar om dan men det ska utökas så det blir 6 timmar sista veckan. Iallafall, det har gått bra. Nu är jag ledig 4 dar, behövde inte jobba imorrn. Jag ska åka ner till min mor, så ska vi åka o handla blommor på torget i Åtvidaberg imorrn och handla mat på Willys. Sen sover jag över där o vi åker o grattar min morbror nästa dag. Jag ska även gratta min mor för det är ju snart Mors dag men jag firar henne lite tidigare.
Just nu är P o grabbarna iväg o övningskör. Ätit hemlagad köttfärspirog o kall sås idag, det var gott. P var på njurröntgen förra veckan och vad dom kunde se så såg det bra ut så det var ju skönt.
Idag har jag dammsugit nästan hela huset, tycker grabbarna är så stora så dom kan städa själva (16 o 18 år) men dom är  dåliga på det, har väl tyvärr skämt bort dom för mycket.
När jag såg Rent hus igår o dom slängde massvis med grejer i en container blev jag så sugen på att ta hit en container jag också o bara RENSA, bort med skiten bara! Vi har så mycket onödigt skit som bara tar en massa plats och även försvårar när man ska städa. I sommar ska jag gå igenom allt jag har och se till att kasta eller ge bort sånt som inte används. P:s rum ser ut som en lagerlokal, han samlar verkligen på ALLT!  (nåja inte RIKTIGT allt!) Men hans grejer rör jag inte, det får han sköta själv.
Jag skulle vilja få det sådär fint som blir resultatet när städtanterna varit i farten i Rent hus. Då skulle jag verkligen försöka hålla det så fint i fortsättningen också.

18/5-måndag

Idag har jag varit på möte med kostchefen, fk och facket. Vi kom fram till att jag ska börja arbetsträna på en större skola imorgon o fram till sommarlovet. För jag tror inte jag klarar jobbet på den mindre skolan då man måste ta ett mycket större ansvar där i och med att man bara är två. Jag får inte börja jobba på den större skolan "på riktigt" eftersom dom redan är tillräckligt många (7 st) men jag ska prova på att jobba där iallafall. Sen får vi se vad det blir för nåt i höst.
Jag känner en av dom som jobbar på den här skolan, hon har jobbat på mitt jobb förr och är jättebussig så det känns ju bra.
Jag tittade bara på några få låtar av Melodifestivalen i lördags men tyckte inte det var nåt att ha. Norge var väl okej men inte nån dunder-hit precis. Synd att Sverige kom så dåligt (trots att jag inte gillar låten.)Jag tror vi kommit på en bättre placering om vi skickat dit Caroline af Ugglas istället för hon är bara SÅ BRA!!! Måste bara ha hennes senaste CD.
Idag har det regnat mest hela tiden men snart blir det säkert vackert väder igen. Zlatan skulle ha älskat att springa ute i gräset men han har det säkert bra där han är nu också. För jag tror absolut på ett liv efter döden. Och att vi alla som stått varann nära kommer att träffas igen en dag.

14/5-torsdag

Idag har jag varit o arbetstränat första dagen i 2 timmar, imorgon blir det 3 timmar. Det är en mindre skola o dom är bara 2 i köket där, det är ett s k mottagningskök, alltså maten kommer från en annan skola. Det är 230 elever som äter lunch o dom serverar även frukost o mellanmål. Personalen var mycket trevlig. Men det är så att när den ena är i matsalen så diskar den andra. Och jag vet inte om jag skulle klara av att vara själv i matsalen, jag får ju som panikångest ibland o tycker det är lättare när man är 2 i matsalen. Så det är inte säkert att jag börjar jobba där på riktigt. På måndag ska jag på möte med kostchefen o en från Försäkringskassan om hur jag tycker att det är. I värsta fall, om jag känner att jag inte klarar av det, så kanske jag måste gå tillbaka till mitt gamla jobb. Alternativet är ju att bli uppsagd eller säja upp sig själv o vem gör det i dagens läge?! Jag har bestämt mig för att gilla läget, hur det nu än blir. Det går inte att gå och oroa sig för saker i all evighet. Om nån är taskig så får det väl stå för den, jag behöver inte bry mig.

Söderköping sedd från ovan


När får jag börja jobba!?

Jag går bara o väntar på att jag ska få börja arbetsträna, jag skulle få en arbets-plan från Försäkringskassan o så skulle min senaste sjukpenningsperiod bli godkänd. Jag har försökt få tag i min handläggare men inte lyckats med det. Det skulle vara roligt att få jobba lite, jag har ju varit hemma hur länge som helst nu. Och snart börjar sommarlovet, bara en månad kvar idag.
Idag fick jag en ljudbok på posten, den heter "Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva" av Ann Heberlein, det handlar om författaren o hennes sjukdom, hon lider sen 20-årsåldern av den psykiska sjukdomen bipolär typ 2 som tidigare kallades manodepressivitet. Det kanske inte låter så kul men det kan vara intressant  eftersom jag själv får återkommande depressioner.
Katterna har mest legat o slöat idag, det har varit mulet o ett tag spöregnade det. Ikväll ska jag se "Äntligen hemma" och kanske "House" också.

Gosan vilar sig


Star bland handdukarna


8/5-fredag-09

Har läst ut boken nu, det var den bästa jag läst på länge, tack A-M! Jag ska inte avslöja nåt för den som inte sett filmen eller läst boken. Ja, annars har det inte hänt mycket här, jag har inte börjat arbetsträna än men hoppas på att det blir nästa vecka nån gång.
Idag har P lagat mat o det var mycket gott måste jag säja! Fläskytterfile, brunsås o klyftpotatis o broccoli till det. Blev proppmätt. Läste på min systerdotters blogg att hon undrar vilka som egentligen läser hennes blogg (jag gör det nästan varje dag) och nu undrar jag detsamma, vilka läser egentligen MIN blogg!? Jag vet att det inte är så många men det skulle vara roligt med en kommentar!
Jag tycker det är svårt att hitta på nåt att skriva om ibland, det blir mest det vardagliga. Jag tänkte jag skulle lägga ut lite bilder snart, det var länge sen jag gjorde det. Om jag kunde lära mig hur man gör själv men A måste visa mig, en annan är ju inte så teknisk precis. Det är lättare för dom som är uppväxta med datorer, själv växte man ju upp på stenåldern när nån knappt ens hade hört talas om datorer!

Läser bra bok

Sov jättedåligt inatt när jag hade den där utrustningen på mig för att registrera sömnen. Sammanlagt kanske jag sov 3 timmar. Så idag har det inte blivit mycket gjort. Svärfar o hans sambo har varit här o planterat ett plommonträd o ett äppelträd på gräsmattan på framsidan av huset.
Jag håller på o läser "Låt den rätte komma in" av John Ajvide Lindqvist, fick boken av A-M  när jag fyllde. Den är spännande så man vill inte gärna lägga den ifrån sig i första taget när man börjat läsa. Det har inte blivit att jag sett filmen än o nu tänker jag inte göra det förrän jag läst färdigt boken, annars förstör man ju spänningen. Ska lägga mig tidigt ikväll o fortsätta läsa.

Varit till sjukhuset.

Tack Annelie för gratulations-hälsningen och tack Monica med familj för det fina kortet! Ja, nu har man uppnått den aktningsvärda åldern 42 år! Det är inte utan att man börjar känna sig en aning gammal. Men man är ju inte äldre än man känner sig säjs det ju och jag känner mig definitivt inte som 42. Ibland känner jag mig mycket yngre o ibland äldre, det varierar. Iallafall, min äldsta syster, hennes före detta man o deras dotter var här i lördags, vi åt potatisgratäng med kassler, sen satt vi ute i det vackra vädret o fikade o åt tårta.
Idag har både P och jag varit på sjukhuset. Jag för att låna en sömnregistrerings-utrustning för att kolla om jag har andningsuppehåll när jag sover. Förut var jag ju tvungen att ha en mask kopplad till en apparat på mig när jag sov för att jag hade sömnapne vilket innebar att jag hade massor av andningsuppehåll för att jag snarkade så mycket. Men sen i höstas har jag inte behövt använda den längre, antagligen hjälpte det att jag gick ner så mycket i vikt. 20 kilo sen i somras har det blivit, jag väger nu ca 85 kilo o vill gå ner åtminstone 10 kilo till, sen är jag nog nöjd.
Valborg var vi i Skrickerum o tittade på majbrasan där, efteråt fick vi korv, köttbullar o min mors mycket goda hemmagjorda potatissallad, mums!
Jag ska snart börja arbetsträna på en liten skola där det bara är 2 personal i köket, varav en slutar i höst. Får se hur jag trivs där, skulle det inte funka alls får jag väl säja upp mig, hellre det än att gå tillbaka till mitt gamla jobb. Ja, det ordnar sig säkert, den som lever får se.
Nu väntar jag på P som är hos sin bror. Jag träffade honom bara en kort stund utanför sjukhuset, han kom just därifrån när jag kom dit. Han sa att värdena för njurarna var inte riktigt bra så han ska få kallelse till njur-röntgen. Bara inte tumörerna spridit sig dit, då vet jag inte vad jag gör! Jag försöker hela tiden tänka positivt, att det säkert kommer ordna sig, under har ju inträffat förr så varför inte idag?

RSS 2.0