Firar valborg hemma

Sitter i soffan o skriver. Har hållit igång hela dan med tvätt, trädgårdsarbete, disk, mat osv. Det är skönt att hålla sig sysselsatt så blir man tröttare på kvällen. Tänkte se Äntligen hemma men jag struntar nog i det. Ska bädda med nytvättade sängkläder o lägga mig tidigt, vid tio-tiden kanske. Sönerna är hos kompisar o firar valborg o maken o jag är ensamma hemma med katterna, det är skönt det också. Om torsdag kanske jag ska kolla på en ny dator, det skulle vara jättekul för man kan ju göra så mycket med med en nyare dator. Jag kanske borde gå en data-kurs för jag är så dålig på datorer men det är kul att lära sig. Katterna är trötta, dom har varit ute mycket idag, Gosan också, hon vill helst vara ute när jag eller nån annan i familjen är ute. Star o hon verkar ha blivit bättre kompisar på sistone, dom brukar jaga varandra. Gosan har legat hos mig sista nätterna, hon tycker nog det är skönt att vi sover
i huset igen. Och hon älskar också nytvättade kläder, så fort något är nytvättat lägger hon sig på det
Det har varit några killar här o tittat på yngste sonens rum idag men jag vet inte vilken dag dom kommer tillbaka. Väggen ut mot sidan av huset måste tas bort, maken såg att väggen flyttat på sig när han var där igår. Det kommer nog ta tid innan det blir klart. Men huvudsaken är att han klarade sig, det kunde gått mycket värre. Jag kommer nog ha svårt att somna innan dom kommer hem ikväll eller inatt för att jag är så orolig att det ska hända nåt. Men så är det nog för dom
flesta föräldrar o speciellt när det hänt en sån här sak nyligen. Själv har jag bara drömt en mardröm sen det hände vad jag minns, detvar att jag var instängd i en brinnande rökfylldlägenhet o inte kunde komma ut.Jag hoppas att sonen mår bättre nu för det måste ha varit en fruktansvärd upplevelse för honom också, ja för hela familjen och alla runt omkring. Men nu gäller det att se framåt o ta en sak i taget.
Ha det bra och ta hand om varandra o var rädda om varandra!

Valborg 2013

Var uppe jättetidigt imorse, vid femtiden. Sen har jag hållit igång med disk och att tvätta kläder, allt ligger ju nerpackat i kartonger. Lilla Star ligger här bredvid mig i soffan, Gosan ligger i  sovrummet o vilar sig,äldste sonen jobbar, hans bror sover, han börjar trappa ner på medecinen idag, sen knske han blir lite piggare. Maken vilar i husvagnen, han har ont i ryggen, jag råkade komma emot ryggen när jag ville att han skulle vända sig åt mitt håll så han fick visst ont o gick o la sig i husvagnen istället inatt. Dom ska komma o kolla på sonens rum idag men än har ingen kommit. Jag var till min kontaktperson igår, hon tycker det är viktigt att jag sover bra så jag inte blir psykotisk igen som jag var för några år sen så nu ska jag ta sömnmedecin varje kväll hela veckan, går o lägger mig vid tio-tiden. Det är nog inte så bra att vara vaken hela nätterna som jag var ett tag.Men nu tar jag en sak i taget, jag har ju inget jobb att åka till så jag behöver inte stessa. Men maken tycker jag är så uppstessad att han ville ringa min kontaktperson imorse, fattar inte varför. Hon går snart i pension, det är synd för jag gillar henne men hon ska ordna så jag får en ny kontaktperson.
Idag ska jag fortsätta tvätta, fixa lite i tädgården, mina lila tulpaner börjar komma upp nu bl a och så ska jag ska jag inga polisen o se om dom fått in nån kamera för jag har tappat bort min. Det var inte så jättemånga bilder på men det är ju synd ändå.Vet inte vad vi ska hitta på ikväll,det blir väl kanske att åka o kolla på nån maj-brasa nånstans, vi får se.Nu ska jag göra lite gröt till mig o sonen, maken ville inget ha sa han. Sen ska jag ta en fika och vila mig lite innan jag börjar i trädgården.Ha det bra!

28 april 2013

Hello!
Är uppe tidigt idag igen, jag har visst blivit en riktig morgonmänniska på sistone, jag som kunde ligga och sova till elva-tolv ibland förut. Men nu känner jag att jag vill upp och göra nåt när jag ändå är så pass pigg. Resten av familjen sover (tror jag) och lilla Star ligger här i sin nya favoritfåtölj.Gosan-tjejen har legat nere hos mig o maken inatt. Hon verkar ockå älska min nya kudde som jg fick av min faster Siri, häromdan låg hon på den i flera timmar i soffan. Jag ska fortsätta fixa på altanen idag, får se om jag får lite hjälp av maken eller om han har andra. planer, dan är ju lång. Men ändå tycker man tiden går alldeles för fort ibland.Nu ska jag njuta av en kopp kaffe i lugn o ro, kanske skriver mer senare, ha det så bra!
 

Ännu en dag

Tänkte på låten "Ännu en dag" när jag skrev rubriken, en låt av Nanne Grönvall, hon har många bra och tänkvärda låttexter. Dagen har varit skaplig, vi har varit på Jysk och köpt handdukar för vi har inte fått tillbaka våra ännu, dom skulle tvättas liksom trasmattorna mm. Men nästan allt annat har vi tvättat eller ska tvätta själva.Var också en liten sväng på Mogata marken men köpte bara några vykort för en tia. Har varit lite omväxlande väder idag, jag har börjat städa upp lite på altanen, "gubben" fyller ju 60 snart så nån slags kalas ska vi väl ha.Helst skulle han vilja åka bort nånstans säjer han men det tycker inte jag, lite smörgåstårta ska vi väl kunna klämma ner, dom kostar ju inte så mycket och jag har lagt undan moneys, klart han ska firas maken! Tänk, imorgon är det precis 29 år sen vi träffades, ack vad tiden går! Några blommor får jag nog inte men det är ju inte det viktigaste, iallafall inte för mig.
Nu ska jag kolla lite på Facebook, ha det gott!

En ny dag - nya möjligheter

Är uppe tidigt idag. Äldste sonen åkte till sitt arbete för snart en timme sen och hans bror ligger och sover eller vilar, han tog medecin nyss, måste ta 25 tabletter om dan vid olika tider så det är klart han blir trött. Vi var till sjukhuset igår och läkningen av handen går jättebra så det känns otroligt skönt. Jag höll alla tummar jag har och bad för att det skulle gå bra och det gjorde det så det är jag glad och tacksam för. Nästa gång ska vi dit på måndag.
Idag ska vi åka och handla och så ska jag börja göra iordning på altanen så man kan sitta där.Vi har sol på balkongen på förmiddan och på baksidan (altanen) är det sol senare. A ska ju inte vara för mycket  i solen och måste smörja in sig med solskyddsmedel när han är det.
Inatt har jag sovit i huset för första gången sen olyckan hände, det kändes skönt. Bodde första nätterna hos mannens far och sen i husvagnen och det har funkat bra men blir lite bökigt när man ska tvätta sig, gå på toa osv.
Katterna verkar nöjda och glada att vi är i huset allihopa igen, dom måste ju också ha undrat över allt som hänt sista veckorna. Gosan låg vid mannens fötter inatt och Star ligger i en fåtölj häruppe när jag skriver detta.
En sak till! Jag har gått ner flera kilo, utan att anstränga mig! Snart kanske jag slipper CPAP.en det vore jätteskönt.
Ha det bra!

Carpe Diem !

Det har hänt lite saker här på sistone så livet har ställts lite på sin spets eller vad det är man säjer. Jag är iallafall otroligt glad att jag fortfarande har kvar min familj och att alla mår så pass bra som dom gör. Det gäller att att ta vara på den tid man har och vara rädda om varandra för man vet aldrig vad som kan hända från en dag till en annan. Som min bror Mikael skrev - Lev idag - Imorgon kan det vara försent!
Ta hand om varandra!

RSS 2.0