18/6-fredag

Idag har grabbarnas farmor, hennes syster och Sigge varit här och ätit sill och potatis och gräddfil på altanen. Pera, Anton och jag också förstås. Sen fikade vi och åt småbröd som Anton och jag bakat(mest Anton) ocn en stor prinsesstårta. Vädret var fint. Dom hade med blommor, och trädgårdsredskap och några grejer till.
Sen gick vi in och farmor, Sigge, Anton och Kerstin spelade Liverpool,
Sen åkte dom hemåt vid tiotiden.
Felix hade möte efter jobbet, skulle dom grilla och äta smörgåstårta och sen skulle han ut nånstans.
Katternaär lika goa som vanlit, Idag såg Anton och jsg en katt som låg på vägen, han var fortfarande varm, vi flyttade på den till vägrenen, stackaren

Imorgon sover vi kanske lite längre.

.

11/6-2010

Igår var vi till stan, A slutade skolan och så hade vi lite andra ärenden. Var uppe till P:s mor och hennes syster. A och svärmor försökte lära mig kortspelet Liverpool men det tar väl lite tid innan man kommer in i det. Gjorde räksmörgåsar på kvällen. A och jag tog en promenad.
Idag har vi varit hos min mor och bror, A, P 
och jag. Vi och mor o bror åkte ut till kyrkogården och planterade jättefina blommor som mor köpt på min fars grav på min brors grav och mormor, morfar o morbrors grav och la dit ny jord o satte blommor på min fars brors grav. Han var bara 18 år när han drunknade. Sen tog A, min bror och jag en promenad, Därefter  fikade vi.
Nu ska jag läsa lite och sen sova så man är pigg imorrn bitti.

9/6-2010

Igår kväll tänkte jag att inatt ska jag fasen i mig sova så jag tog både zolpidem sandoz och theralen, annars brukar jag bara ta den första. Somnade väl tio-elva men vaknade av att P knuffade på mig hela tiden för att jag snarkade sådant och hade världens andningsuppehåll, jag har ju haft det förr men nu var det förskräckligt. Till slut tog han ner några dynor till utemöblerna och la under mitt huvud för då minskar snarkandet. Det var iallafall underbart att få sova ett tag trots snarkandet!
Idag har jag varit till min kontaktperson,hon tyckte att jag ska prova att bara ta theralen. Det var skönt att prata ut ett tag, det behövde jag. Så var jag till AF för jag behövde hjälp med några papper som ska till A-kassan, dom sa att jag skulle prata med Lönecenter om nytt arbetsgivarintyg så jag ska kanske dit imorrn.
Har ställt tillbaka utemöblerna på altanen och snyggat till lite, har äntligen planterat ut bellis som jag fick från min kära mor i slutet av april!
Gjorde köttfärsbiffar av nötfärs idag, det var uppskattat. Jag ska försöka att laga lite mer varierad mat, det är så lätt att det blir samma gamla rätter som man brukar ha. Katterna mår bra, Gosan har legat ute på altanen flera timmar idag. Och Star har blivit mycket bättre och hostar inte längre. Snart ska Gosan vaccineras, gör det vartannatår. Ikväll ska jag lägga mig tidigt och läsa tills jag blir trött.
Ha det bra och var rädda om varandra!

8/6-2010

Är skittrött efter att bara ha sovit i 3-4 timmar per natt i tre nätter nu trots sömnmedecin. Jag  sover lite, sen vaknar jag och så håller det på, det är som om hjärnan inte kan koppla av. Försökte sova lite på förmiddan men det gick inte, ikväll ska jag ta 2 sömnmedeciner. Vill egentligen inte men vad gör man?
Idag har P, A och jag oljat in altanen så imorrn ska vi sätta ut alla utemöblerna. Så har A och jag varit ute på en kvällspromenad. Om torsdag slutar han skolan för sommaren, då ska jag göra räkmackor åt oss, det är ju så gott.
Läser en bok som heter Sluta kämpa-Börja leva av Sanna Ehdin. Det är tur att det finns böcker när man inte kan sova!

7 juni-2010

Hej igen, nu var det länge sen jag skrev. Dom sista veckorna har varit jättejobbiga. Jag försökte sluta med ett par av mia antidepressiva tabletter eftersom jag blev så trött av dom. Men efter ett par veckor fick jag mer och mer ångest så nu har jag börjat med en sort igen sen några dar och hoppas på att det ska bli bättre. Värst är det om mornarna. vaknar jättetidigt och kan inte somna om, måste ta sobril ibland. Det är svårt att förklara hur man känner sig för dom som aldrig haft ångest själv. Men det är bara att kämpa på, det finns alltid dom som har det värre.
Svärmor t ex, hennes cancer har spritt sig till levern och läkarna kan inget göra. Jag beudrar henne för att hon orkar vara så positiv trots allt elände.
Och P har skurit sig i tummen på jobbet i tisdags natt, 2,5 cm rakt ner i tummen, han borde ju åkt direkt till akuten för han hade jätteont. På onsdagen var han till vårdcentralen och blodet bara forsade fram när sköterskan tog bort plåstret, själv hade han inte ens vågat titta på det. En nerv hade gått av också så det kan ta ett halvår innan känseln kommer tillbaka. Men nu är det omlagt och han är sjukskriven till på söndag och det ska väl förhoppningsvis läka så småningom fast det tar tid.
I onsdags var A och jag med Star till vetrinären för hon hade hostat så konstigt några dar, som om hon fått nåt i halsen som hon inte kunde spy upp. Vetrinären hittade inget men halsmandlarna var förstorade och inflammerade så hon fick en kortisonspruta och så skulle vi ge henne pencillin i 5-10

dar morgon och kväll. Nu verkar hon må bättre och hostar inte längre så det är vi glada för.
I lördags var vi till flygplatsen i Norrköping och tittade på flygplansuppvisning, A är jätteintresserad och vill ta flygcertifikat. Han ska prova och flyga så småningom.
Nu ska jag iallafall försöka att inte gå och tänka så mycket eller iallafall tänka mer positivt. Jag går upp tidigare om mornarna nu och försöker sysselsätta mig istället för att ligga på soffan och grubbla, det blir ingen gladare av.
A och jag har börjat promenera igen, man mår ju bättre av att komma ut i friska luften. Både jag och A vill gå ner några kilon. Jag lyckades ju gå ner från 105 till 85 kilo men nu väger jag lite drygt 90 kilo igen tyvärr. Men det ska vi ändra på!
Det är skönt att det är sommar nu och man kan sitta ute och njuta. Jag har suttit inne alldeles för mycket förut.
Till sist kan tipsa om en bra tidning för alla som tycker om att läsa om andlighet, tidningen NÄRA som kommer ut en gång i månaden, den är jättebra.
Hej då för den här gången!





























RSS 2.0